Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Jauna veida sabiedrības imunitātes sistēmas iztēlošanās festivālā Survival Kit 12

Latvijas Laikmetīgās mākslas centra rīkotajā starptautiskajā laikmetīgās mākslas festivālā Survival Kit 12 no 3. septembra līdz 3. oktobrim šogad būs aplūkojami divdesmit piecu mākslinieku un mākslinieču darbi. Festivāls pievērsīsies izdzīvošanas un novecošanas jautājumiem – ko nozīmē novecot kā sievietei, kā bērnam, kā partnerim, kā māksliniecei, kā sabiedrībai?

Survival Kit 12 dalībnieku vidū ir gan tādi, ar kuriem festivāls turpina sadarbību vairāku gadu garumā, gan autori, kuru darbi Rīgā būs redzami pirmo reizi. 

Festivālā būs skatāmi Orītas Ašerijas, Dineo Sešē Bopapes, Polīnas Kurnjē-Žardēnas, Oskara Davicka, Vikas Ekstas, Ievas Epneres, Giorgi Gago Gagošidzes, Kaspara Groševa, Johannas Hedvas, Gozdes Ilkinas, Dagnas Jakubovskas un Joannas Gavroņskas-Kulas, Gulsunas Karamustafas , Flo Kasearu un Elīnas Vītolas, Evas Kotjatkovas, Ievas Kraules, Andas Lāces, Vorena Ņesluhovska un Saimona Leunga, Felicitas Pauļukas, Ingrīdas Pičukānes, Mias Rādikas, Annas Salmanes un Jennas Sutelas darbi.

Festivāla tēmu par sabiedrības izdzīvošanas un novecošanās jautājumiem caur laikmetīgās mākslas darbiem iztirzāt aicina Berlīnē dzīvojošās kuratores Ovula Durmusoglu un Joanna Varša: "Ņemot vērā, ka Covid-19 daudzus no mums ir vērtis par daļu no visus vienojošā un ciešā saauduma, jaunu aktualitāti ieguvusi itāļu filozofa Roberto Espozito veiktā analīze, meklējot saikni starp politisko konceptu "kopiena" (community) un epidemioloģisko konceptu "imunitāte" (immunity). Paturot prātā abu vārdu saknes munus dažādās nozīmes (Espozito to skaidro kā nastu, pienākumu, saistības, dāvanu, pakalpojumu, atbalstu, izrādi), festivālā Survival Kit 12 vēlamies iztēloties jauna veida sabiedrības imunitātes sistēmu, kas sākas ar mākslinieku austo mūsu kopīgās ādas pavedienu."

Festivāla izstāde notiks Jāņa Akuratera muzejā, Krišjāņa Barona muzejā, Raiņa un Aspazijas mājā, Jaņa Rozentāla un Rūdolfa Blaumaņa muzejā, Andreja Upīša memoriālajā muzejā, Ojāra Vācieša muzejā, Romana Sutas un Aleksandras Beļcovas muzejā, Eduarda Smiļģa teātra muzejā un viesnīcā Neiburgs.  

Festivāla tematus aktualizēs publiskā programma. Survival Kit 12 atklāšana notiks 3. un 4. septembrī sadarbībā ar starptautisko dzejas festivālu Dzejas dienas. To, cik plaši tiks īstenoti publiskās programmas pasākumi, noteiks epidemioloģiskā situācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja