Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Izdots ISSP 2021. gada plānotājs Dabas fenomeni ar laikmetīgās fotogrāfijas autordarbiem

Pēc gada pārtraukuma izdots ISSP plānotājs 2021. gadam, kura 53 atvērumos publicēti īpaši atlasīti jau pazīstamu un jauno Latvijas un ārzemju mākslinieku darbi, kas radīti laikmetīgās fotogrāfijas platformas ISSP projektu laikā. Nākamā gada plānotāja tēma ir Natural Phenomena jeb Dabas fenomeni.

Biedrības ISSP izdotais plānotājs 2021. gadam ir pārdomāts dizaina objekts, kas padara laikmetīgo fotogrāfiju baudāmu ikdienā, un kopš pirmā plānotāja izdošanas 2013. gadā kļuvis iecienīts vietējās un ārzemju auditorijas vidū. Tā papīrs ir īpaši patīkams rakstīšanai ar roku, plānotājā iekļauti gada kalendāri, pasaules karte, starptautiskie svētki un lapas piezīmēm. Lai arī izdevuma pamatvaloda ir angļu, tajā publicētas arī latviešu vārdadienas.

Tomēr lielākā ISSP plānotāja vērtība ir galvenokārt vēl publiski neredzēti laikmetīgās fotogrāfijas autordarbi, kas pavada ik nedēļu un kuri veltīti dabas fenomenu tēmai. Tēmas izvēli iedvesmojusi sadarbībā ar Baltic Analog Lab augustā rīkotā vasaras skola Natural Phenomena Cēsīs, taču plānotājā iekļauti ne tikai tās dalībnieku, bet arī citu vietējo un ārzemju mākslinieku darbi, tostarp ISSP skolas un ISSP starptautiskās meistarklases dalībnieku, kā arī ISSP Rīgas rezidences mākslinieku radītie attēli. Pazīstamāko vietējo autoru skaitā ir Iveta Gabaliņa, Reinis Hofmanis, Vika Eksta un Kristīne Krauze Slucka.

ISSP plānotāju jau iespējams pasūtīt internetā www.issp.lv, kā arī iegādāties ISSP Galerijā Berga bazārā, galerijā Istaba un citos izmeklētos dizaina preču un grāmatu veikalos, tostarp M50 un Riija, Jānis Roze.

Izdevums tapis sadarbībā ar AS Antalis. Dizaina autori – ISSP ilggadējie partneri apvienība rabit!! (Artis un Rūta Brieži).

Biedrība ISSP jau 14 gadus darbojas laikmetīgās fotogrāfijas jomā, veidojot aktīvu fotogrāfijas vidi Latvijā, izglītojot jauno Latvijas fotogrāfijas autoru paaudzi un veicinot starptautisku apmaiņu. ISSP Galerija ir vienīgā laikmetīgajai fotogrāfijai veltītā telpa Latvijā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja