Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ivanovs par Poļa izstādi: Paša mākslinieka atbildība, kā pasniegt savu stāstu

Tā ir mākslinieka atbildība, kā stāstīt stāstu, saka Ritums Ivanovs, komentējot diskusijas ap Poļa izstādi

Tu stāsti savu stāstu un tas, kā tu viņu izstāsti, ir tava personiskā atbildība - tā mākslinieks Ritums Ivanovs intervijā LNT raidījumam 900 sekundes komentēja diskusijas par mākslinieka Miervalža Poļa izstādi Latvijas Nacionālajā Mākslas muzejā (LNMM), kur redzami arī atsevišķu pretrunīgi vērtētu biznesmeņu portreti.

Pēc Ivanova domām, var būt diskusijas, sarunas, dialogi, bet arī cilvēki ir pietiekoši saprotoši un inteliģenti, un viņi saprot, ko mākslinieks spēj pavēstīt caur katru žestu, caur katru darbu.

"Mākslas lauks ir ļoti publisks, neko nevar noslēpt. Tāpēc man patīk doma, ko esmu dzirdējis no pazīstamiem rakstniekiem un draugiem, kas saka: to, ko tu ieliec tajā darbā, tas tur arī paliek, tu neko nevari noslēpt un, ja tu esi bijis patiess, tas tur arī ir," norādīja Ivanovs.

Viņš arī uzskata, ka mākslinieks ir kā spogulis, kas uzrāda tās tendences, kas mums ir apkārt, ar ko mēs dzīvojam. Ivanovu pašu būtiski ietekmējusi popkultūra.

Poļa izstāde Miervaldis Polis. Ilūzija kā īstenība, ar kuru maija sākumā tika atklāts atjaunotais LNMM, galvenokārt sociālajos tīklos raisīja diskusijas par viņa gleznām, kurās attēloti biznesmeņi un politiķi. Vislielāko uzmanību izpelnījās neviennozīmīgi vērtētā maksātnespējas administratora Māra Sprūda portrets.

Ivanovs dzimis 1968.gadā, beidzis J.Rozentāla Mākslas vidusskolu, Latvijas Mākslas akadēmiju, studējis Humbolta Universitātē ASV. Viņš  pazīstams ar paša radīto svītrojuma triepienu tehniku un lielformāta darbiem, par pamatu izmantojot fotogrāfisku atainojumu. 2009.gadā Ivanova darbs FRAME 05 tika pārdots prestižajā britu izsoļu namā Sotheby's Londonā - par 10 000 mārciņu. 2012.gadā viņš tika uzraudzīts par eksprezidenta Valda Zatlera oficiālā portreta autoru 2012.gadā. Mākslinieka darbi atrodas LNMM kolekcijā, Tretjakova galerijā Maskavā, kā arī lielā skaitā privātkolekciju Eiropā un Āzijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja