Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Berga bazārā būs skatāma laikmetīgās mākslas izstāde Transformācija

Berga bazārā Rīgā no 24.augusta līdz 2.septembrim būs skatāma laikmetīgās mākslas izstāde Transformācija, informēja izstādes rīkotāji.

Trešdien, 24.augusta pievakarē, Berga bazāra telpās Marijas ielā 11 tiks dots starts mūžīgi progresējošajai, laikmetīgās mākslas grupas izstādei Transformācija, kurā deviņas dienas būs iespējams novērot pakāpenisku mākslas darbu pieaugumu izstāžu zālē un tiešraides translācijās jauno mākslinieku platformas De.ģenerācija sociālo mediju kontos.

"Mēs izvēlamies transformēties un esam spiesti to redzēt citos, bieži vien atdaloties no otra cilvēka bijas. Transformācija ir polāra, divpusēja, un tieši tāpēc, tā ir nelaužama eksistences sastāvdaļa. Izstāde pozicionē personu novērotāja skatupunktā - pārbūves, pilnveidošanās un atkāpšanās izskatīšanai. Tās mērķis ir likt auditorijai atcerēties, ka transformācija ir neizbēgams process, lai neieslīgtu mūžīgā stagnācijā," izstādes konceptu skaidro tās kurators Mārtiņš Mežulis.

Izstādi tās pilnā krāšņumā varēs apskatīt tikai 2. septembra vakarā, kā to paredz tās koncepts. Sākot no 24. augusta, katru dienu izstāžu zālē darbosies viens no desmit māksliniekiem, kurš pievakarē, plkst. 18.00, izstādīs savu mākslas darbu.

Darbība Marijas ielā 11, norisināsies katru dienu no plkst. 120.0 līdz 20.00, nodrošinot nepārtrauktu fiziski un digitāli aplūkojamu kustību, kas, iespējams, jau būs kļuvusi par ikdienā garāmejošo, braucošo cilvēku rutīnas sastāvdaļu.

Transformācija ir process! Vadoties pēc jauno mākslinieku platformas De.ģenerācija uzstādītajiem mērķiem, izstāde pārstāv jauno mākslinieku intereses, aktualizē to pienesumu mākslas pasaulei un dāvā iespēju izstādītes plašākai auditorijai.

Izstādē piedalās Krišjānis Beļavskis, Alise Gaile, Hugo Pētersons, Paula Punkstiņa, Karīna Karahona, Niklāvs Kalniņš, Marta Terehova, Holgers Folkmanis, Elizabete Dimpere un Emīls Mozga, Rasmus Marks un Mārtiņš Mežulis. Izstādītie eksponāti pārstāvēs tādus mākslas žanrus kā gleznošana, fotogrāfija, instalāciju māksla un digitālā jeb 3D māksla.

Izstādes Transformācija gars turpināsies arī ārpus četrām izstāžu zāles sienām ar tematisku ievadmateriālu: deviņas sarunas, kuru dalībnieki iztirzās sev tuvu, transformatīvu pieredzi kādā no Eiropas savienības valstīm. Deviņas sarunas būs klausāmas un skatāmas De.ģenerācija Instagram un Facebook kontos.

Izstādes Transformācija tiešraidēm un garam var sekot līdzi sociālajos medijos - @de.generacija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja