Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Atklās Edgara Miķelsona gleznu izstādi Pilsētas noskaņas

26. oktobrī plkst.17 Rīgas Svētā Pētera baznīcā tiks atklāta Edgara Miķelsona gleznu izstāde Pilsētas noskaņas. Izstādes ekspozīciju veidos darbu kolekcija, kas tapusi  laikā no 2009. gada līdz 2012. gadam.  Ekspozīcijā ietvertas  reālistiskā manierē gleznotas Rīgas pilsētas ainavas. "Pārvaldot izteikti urbānistisku domāšanu, mākslinieks uztver pilsētu ne tikai kā enerģētiski piesātinātu civilizācijas un kultūras objektu.

Rīga māksliniekam ir dzīva būtne, noslēpumaina un mainīga. Katra celtne – dzīvs, evolucionējošs organisms, kas glabā piemiņu par seniem notikumiem, iemītnieku traģēdijām un prieka brīžiem.Edgara Miķelsona gleznās daudz ko izskaidro izpildījuma tehnika. Zīmējums, kas pamanāms caur akvareļa pludinājumu, izceltais iesaiņojamā papīra vai tapešu trauslums, noplēstie stūri, burzījums, it kā laikā izplēnējušo cilvēku blāvie silueti it kā pārliecinoši atgādina par to, ka viss ir pārejošs.

Šī Rīga paliek emocionālajā atmiņā – tai piemīt stils, neraugoties uz stingrību. Tā ir intelektuāļa pilsēta, Edgara Miķelsona pilsēta un arī mūsu."

(Mākslas zinātņu maģistre Svetlana Haenko)

Edgars Miķelsons dzimis 1958. gadā Rīgā. 1989.gadā absolvējis Latvijas  Mākslas akadēmijas grafikas fakultāti.  Pēc absolvēšanas strādājis par mākslinieku Daugavpils mākslas muzejā (1994-1996), Nacionālajā Mākslas muzejā un Latvijas Nacionālajā bibliotekā (1980-1983).

Kopš 1998. gada Latvijas Mākslinieku savienības biedrs. No 1987. gada piedalījies  grupas  izstādēs Rīgā, Daugavpilī, Rostokā, Kaļiņingradā. Mākslinieks sarīkojis vairāk nekā trīsdesmit personālizstādes - Rīgā, Jūrmalā, Klaipēdā, Krāslavā, Briselē.

Darbi atrodas izstāžu zāles Arsenāls fondu kolekcijā, kā arī  privātkolekcijās Latvijā, Krievijā, Beļģijā, Somijā, Kanādā.                             

Izstāde apskatāma līdz 25. novembrim.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja