Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Sestdiena, 4. maijs
Viola, Vizbulīte, Vijolīte

Kim? Laikmetīgās mākslas centrs aicina uz pasākumiem rezidences Trauma un atdzimšana. Laikmetīgas tikšanās ietvaros

Kim? Laikmetīgās mākslas centrs aicina apmeklēt publiskās programmas pasākumus no 10. līdz 22. jūlijam, kas norisināsies mākslinieku rezidences Trauma un atdzimšana. Laikmetīgās tikšanās un Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros, informēja centrā.

Apmeklētājiem rezidences ietvaros tiks piedāvāta publiska programma un izglītības aktivitātes: pētnieces un arhitektūras teorētiķes no MoMA (Ņujorkā) Annas Katsas (Anna Kats) lekcija, žurnālistes Ingas Spriņģes uzstāšanās, kā arī diskusija ar starptautiski zināmo lietuviešu mākslinieku Deimantu Narkeviču (Deimantas Narkevičius).

Rezidence Trauma un atdzimšana. Laikmetīgās tikšanās top projekta Trauma & atdzimšana. Kultūras saiknes starp Austrumeiropu un Rietumeiropu ietvaros. Projekts, kuru atbalsta Eiropas Savienības programma Radošā Eiropa (2015–2018), atbalso pašreizējo situāciju Eiropā un uzsver kultūras sakaru nozīmīgumu starp Rietumiem un Austrumiem.  

Rezidences programmu veido trīs pasniedzēji: socioloģe Egle Rindzevičūte (Eglė Rindzevičiūtė, LT/UK), antropologs Viesturs Celmiņš (LV) un māksliniece Marge Monko (EE). Rezidence pulcēs 12 māksliniekus un mākslinieku kolektīvus no Eiropas, Krievijas un Amerikas. Dalībnieki piedalīsies lekcijās, iesaistīsies radošajās darbnīcās un apmeklēs vietējās institūcijas, iepazīstot Rīgas vēsturi un diskutējot par pilsētas infrastruktūru un arhitektūru šodienā un pagātnē.

Rezidences programma tiek izstrādāta un koordinēta sadarbībā ar kuratori Maiju Rudovsku.

Savukārt programmas publiskajā daļā būs iespēja 10. jūlijā plkst. 18 dzirdēt žurnālistes Ingas Sprinģes uzstāšanos, 13. jūlijā plkst. 18 notiks kuratora asistentes arhitektūras un dizaina nodaļā Modernās Mākslas muzejā (MOMA) Ņujorkā un līdz-redaktores Metropolis Magazine Annas Katsas lasījums Ziņojums no perifērijas: modernisma historiogrāfija pēc provinciālisma.

17. jūlijā plkst. 18 notiks pasākums Ļoti slavena mākslinieka izstāde ar Lieni Pavlovsku un kim? jauniešu programmas dalībniekiem kim? izglītības programmas ietvaros. Liene Pavlovska ir scenogrāfe, kuru interesē praksē balstīta pētniecība un telpiskās realitātes, ko ietekmē sabiedrība un izmaiņas tajā.

18. jūlijā plkst.18 būs Jūdžina Bērmena prezentācija Krievija šodien sadarbībā ar Skotu Dīlu kim? izglītības programmas ietvaros. Jūdžins Bērmens ir amerikāņu izcelsmes komponists, kurš sadarbojies ar visdažādākajām organizācijām visā pasaulē, tai skaitā, Londonas Filharmoniju, Minesotas orķestri, Latvijas Radio kori u.c.

19. jūlijā plkst. 18 tiks demonstrēta Hāruna Faroki (Harun Farocki) filma Still Life (2015), kā arī notiks diskusija ar Margi Monko. Hāruns Faroki bija čehu izcelsmes filmu direktors, producents un kurators, kura filmām raksturīga sociālpolitiska ievirze. Marge Monko ir studējusi fotogrāfiju. Viņas darbus bieži iedvesmo vēsturiski attēli un psihoanalīze, feminisms un vizuālā kultūra.  

21. jūlijs plkst. 18 būs saruna ar Deimantu Narkeviču un Mihalu Novotniju (Michal Novotný). Deimantas Narkevičius ir Viļņā mītošs mākslinieks, kurš pārstāvējis Lietuvu 49. Venēcijas mākslas biennālē un kurš bijis starp māksliniekiem izstādē Utopia Station, kuru kūrēja Hans Ulrihs Obrists un Mollija Nesbita. Mihals Novotnijs ir čehu kurators un rakstnieks, kurš vada laikmetīgās mākslas centru FUTURA Prāgā.

22. jūlijs no plkst. 19 līdz 21 risināsies noslēguma pasākums ar rezidences dalībnieku kopdarba prezentāciju. 

Publiskie pasākumi norisināsies angļu valodā, ieeja – bezmaksas.

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Siguldā notiks pirmie Gaujas plostnieku svētki

Piektdien, 10. maijā, Gaujas krastā pie pilsētas pludmales norisināsies Plostnieku nakts Siguldā. Gaujas plostnieku amata prasmēm ir tikpat sena vēsture kā Gaujas ūdensceļam. Zināms, ka 19. gadsimt...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja