Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Zvārguļu festivālā uzstāsies dzejnieki Einārs Pelšs, Kirils Vilhelms Ēcis un izdevējs Valters Dakša

6. oktobrī plkst 13, dzejnieka Edvarda Treimaņa – Zvārguļa mājā Leukādijas, notiks Zvārguļa festivāla ikgadējais turpinājums, kura galvenie varoņi būs - dzejnieks un atdzejotājs Einārs Pelšs, dzejnieks Kirils Vilhelms Ēcis un izdevējs Valters Dakša, kura izdevniecība gādājusi par abu dzejnieku darbu nokļūšanu līdz lasītajiem, informēja pasākuma rīkotāji.

“Einārs Pelšs ir neatkarīgs tulkotājs un dzejnieks, kas dzimis un turpina dzīvot Preiļos”, tā par viņu ir teikts aprakstā satori.lv. Pelša pirmais dzejoļu krājums Maija izdots 1987.gadā, nākamais – S, pēc 25 gadu ilgas pauzes, tam pēdējos gados sekojuši vēl trīs, svaigākais no tiem - konceptuālās dzejas krājums Condom (parakstīts ar pseidonīmu Demon), kurā Pelšs un citi autori eksperimentē ar dzejas formu, saturu un jēgu. Nesen iznākuši Linoras Goraļikas un Nikolaja Gumiļova krājumi Pelša atdzejā, citu krievu autoru atdzejojmi regulāri tiek publicēti interneta žurnālā punctum.lv un citur..

Kirils Vilhelms Ēcis - jaunās paaudzes dzejnieks,literārā žurnāla Ķīlis veidotājs un dibinātājs. Kirila Ēča dzeja iekļauta Latvijas jauno dzejnieku antoloģijā Kā parvarēt niezi galvaskausā? Arta Ostupa redakcijā. Antoloģijas sadaļā Ziņas par autoriem minēts, ka Kirils izjūt sevi kā drumstalkūku.

Valters Dakša - grāmatu izdevējs un kolekcionārs, kura izdevniecības paspārnē izdoti jau minētie - “Demon Condom” un “Kā pārvarēt niezi galvaskausā?”, kā arī krievu dzejnieces Linoras Goraļikas krājums “Akmens papīra lapu tur” un Daiņa Deigeļa “Dievs beidz”. Valters rūpīgi pievēršas ne tikai izdevumu saturam, bet arī grāmatasu ārējam veidolam, kas rezultējies “Zelta ābeles” specbalvā 2017. gadā. Dakšam pieder iespaidīga grāmatu kolekcija un idejas jauniem izdevumiem. Valters arī minams kā iniciators akcijai “100 tualetes podi Latvijas simtgadei”

Pasākuma norises vieta Leukādijas atrodas netālu no Cēsīm, Priekuļu novadā, šosejas Cēsis - Valmiera kreisajā pusē, brucot Valmieras virzienā. Pirms Raunas upes tilta redzama mājas norāde Leukādijas. Braukt cauri māju pudurim, līdz sasniedzat Baltā šūnakmenī tērptu māju. Koordinātas: 57.364070, 25.364772

Sīkāka informācija par Zvārguļa festivālu pieejama šeit.

Ieeja festivālā bezmaksas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja