Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +6 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Siguldā norisināsies starptautiskais dzejas festivāls Dzejas brauciens

Ceturtdien, 8. septembrī, plkst. 19.00 Siguldas Jaunās pils terasē notiks Starptautiskais dzejas festivāls Dzejas brauciens. Festivāla dzejnieki šogad ir Madara Gruntmane (Latvija), Sveta Grigorjeva (Igaunija) un Susinukke Kosola (Somija).

Kopš 2006. gada mobilais festivāls Dzejas brauciens dodas tūrē uz dažādām Igaunijas, Latvijas, Somijas, kā arī Zviedrijas un Norvēģijas pilsētām ar mērķi iepazīstināt ar citu valstu dzeju un veicināt dzejas tulkošanu dažādās valodās. Šogad festivāla maršruts ved no Rīgas uz Siguldu, Tartu un Helsinkiem.

Dzejas brauciena pasākumā notiks festivāla dzejnieku lasījumi oriģinālvalodā un latviešu valodā, kā arī diskusijas un sarunas par dzeju.

Madara Gruntmane ir dzejniece, triju dzejas krājumu autore. Debijas krājums Narkozes (2015) saņēma skatītāju simpātiju balvu Latvijas Literatūras Gada balvas pasniegšanas ceremonijā, kā arī raisīja plašu rezonansi lasītāju un rakstītāju vidū. Madara regulāri piedalās starptautiskos dzejas festivālos, meistarklasēs, darbnīcās un lasījumos. Dzejniece saņēmusi Aiovas Universitātes Starptautiskās Rasktniecības programmas Goda stipendiju (Honorary Writing Fellow at Iowa University’s International Writing Program (US)).

Sveta Grigorjeva ir dzejniece, horeogrāfe un dejotāja. Pirmie Svetas Grigorjevas dzejoļi publicēti jauno autoru žurnālā Värske Rõhk un literārajā žurnālā Vikerkaar. 2013. gadā iznāca Svetas Grigorjevas pirmais dzejoļu krājums kurš baidās no svetas grigorjevas? Šī grāmata izsauca interesi, raisīja kritiķu polemiku. 2018. gadā iznāca viņas otrais dzejoļu krājums american beauty.

Susinukke Kosola (īstajā vārdā Danīls Kozlovs) ir dzejnieks, izdevējs, spilgts literāru pasākumu vadītājs, radošās rakstniecības pasniedzējs Turku universitātē. Līdz šim Susinukke Kosolam ir iznākuši pieci dzejoļu krājumi. 2012. gadā viņš nodibināja izdevniecību Kolera-kollektiivi, kur bez saviem darbiem izdod arī citu dzejnieku grāmatas, kā arī politisko literatūru. Susinukke Kosola pašlaik ir viens no populārākajiem somu dzejniekiem, kas ar spilgto ārieni un uzstāšanos – tātad ar savu klātbūtni – papildina rakstīto tekstu.

Festivāla radošais direktors ir dzejnieks un tulkotājs Guntars Godiņs, producente – Jenni Kallionsivu.

Pasākums tapis sadarbībā ar biedrību Poetry Ride.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja