Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 15. maijs
Sofija, Taiga, Airita, Arita

Romā prezentē latviešu profesores grāmatu par Baltijas dzintaru

Ceturtdien, 13. decembrī, Romā Etrusku muzeja Baltijas dzintaram veltītās nedēļas ietvaros notika Kembridžas universitātes profesores Māras Kalniņš grāmatas Senais Dzintara ceļš: no Rīgas līdz Bizantijai atklāšana.

Grāmatu angļu valodā izdevusi izdevniecība Pētergailis, un līdz gada beigām tā būs pieejama arī latviešu valodā. Grāmata ir Baltijas dzintaram veltīta projektu cikla sastāvdaļa un iekļauta Rīgas kā 2014. gada Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmā.

Grāmata ir profesores M. Kalniņš mūža garumā veiktie pētījumi un ceļojumu iespaidi par Baltijas dzintara gaitām pasaulē. Tos profesore veikusi līdztekus darbam Kembridžas universitātes angļu literatūras pasniegšanā. Aizraujošā lekcijā Etrusku muzejā profesore ceturtdienas konferencē Jauni atklājumi par dzintaru klātesošos iepazīstināja ar plašu redzējumu par Baltijas dzintara vērtību un ceļiem cauri visam Eiropas kontinentam.

Pārstāvot nodibinājumu Rīga 2014, programmu vadītāja Aiva Rozenberga iepazīstināja ar Eiropas kultūras galvaspilsētas gada programmu Rīgas muzeju ekspozīcijās atspoguļot jauno dzintara ceļu. Rīga 2014 vēlme ir parādīt Rīgu kā modernā jeb nākotnes dzintara mājvietu, uzvesrot šī senā materiāla mūsdienu iespējas zinātnē un mākslā.

Šodien, 14.decembrī, Etrusku muzejā tiks atklāta Baltijas valstu mākslinieku izstādes, kas veltīta Baltijas dzintaram. Latviju ar darbu Kas dzintaram vēl prātā pārstāvēs tekstilmāksliniece Iveta Vecenāne, kura savā darbā izmantojusi nākotnes dzintaru – zinātnieces Ingas Ļašenko radīto dzintara diegu. Dzintara diegu izstādes apmeklētajiem būs iespēja aptaustīt un sajust tā smalko eleganci.

No 11. līdz 16.decembrim Romā Etrusku muzejs (jeb oficiālā vārdā Villa Džulia – Villa Giulia) rīko Baltijas nedēļu dzintara zīmē. Tai dots nosaukums Dzintara gaismā: Dzintara zemju atklāšana – Lietuva, Latvija, Igaunija. Baltijas nedēļas notikumu patrons ir Itālijas prezidents DžordžoNapolitano (Giorgio Napolitano).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja