Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Sestdiena, 29. jūnijs
Paulis, Pauls, Pāvils, Pēteris

Nacionālās bibliotēkas Atbalsta biedrība pērn ziedojumos saņēmusi 130 000 latu

2011. gadā augusi Latvijas Nacionālās bibliotēkas (LNB) Atbalsta biedrībai saņemtā ziedojumu summa - pagājušā gadā ziedoti vairāk nekā 130 000 latu. Lielākie ziedojumi bijuši projektam Atbalsts LNB krājumam.Lielākās ziedojumu summas pērn saņemtas no Latvijas Universitātes studentu korporācijas Fraternitas Lataviensis (101 000 Kanādas dolāru) un no mecenātes, kura vēlas palikt anonīma (30 000 latu).

Kopumā līdz šim ziedojumos saņemti 878 372 latu. Ziedotāju vārdi atbilstoši ziedojuma apjomam tiks iemūžināti jaunajā bibliotēkas ēkā. Nozīmīgākie LNB Atbalsta biedrības 2011. gada projekti bija Atbalsts LNB krājumam, Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa, festivāla Staro Rīga projekts Burtnieks un sadarbība ar Kultūras ministriju, Latvijas Nacionālo bibliotēku un Nacionālo būvkompāniju apvienību bibliotēkas jaunās ēkas Spāru svētku, Atvērto durvju dienas un Muzeju nakts organizēšanā. Lai palīdzētu Nacionālajai bibliotēkai kļūt saturā bagātākai, Atbalsta biedrība četrus gadus īsteno projektu Atbalsts LNB krājumam un aicina ziedot jaunu, aktuālu izdevumu iepirkumiem. Pateicoties ziedojumiem, pērn Nacionālā bibliotēka iegādājusies 297 grāmatas (324 sējumus). Šo četru gadu laikā kopumā iepirkti 831 vērtīgi izdevumi (vairāk nekā 1000 sējumi) un 117 e-grāmatas.Labdarības projektu Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa Atbalsta biedrība uzsākusi, lai vāktu ziedojumus bērnu grāmatām un palīdzētu notikt lasīšanas veicināšanas programmai Bērnu un jauniešu žūrija. Jau vairākus gadus ziedot iespējams portālā www.ziedot.lv. Par labdarības projekta vēstniekiem kļuvuši daudzi sabiedrībā zināmi cilvēki. 2011. gadā šim projektam ir saziedoti 15 000 latu. Bērnu grāmatas dāvātas visām 200 bibliotēkām, kuras bija pieteikušās Bērnu un jauniešu žūrijai, taču grāmatas iegādāties nevarēja atļauties. Jauno lasītāju skaits, pateicoties Sirsniņa prasa, lai bērniņš lasa, pieaudzis par 3000.

Biedrība turpinājusi arī daudzus citus projektus un aktivitātes – akciju Iemūžini savu vārdu Gaismas pilī!, skolēnu ekskursijas Gaismas pils būvlaukumā, tiešraidi no bibliotēkas būvlaukuma, konkursu Pagasta bibliotekārs - Gaismas nesējs, akciju Dāvini abonementu bibliotēkai!, Atbalsta biedrība sadarbībā ar Gati Rozenfeldu iemūžinājusi Nacionālās bibliotēkas ēkas.

Vairāk par biedrības aktivitātēm iespējams uzzināt www.gaisma.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Madaras Auzenbahas izstāde Zeme ar zilo puķi

Zilā krāsa vienmēr ir bijusi tālo debesu simbols. Bet tad cilvēks iemācījās aizsniegt zilās debesis, un izrādījās, ka, augstu no debesīm skatoties, arī planēta Zeme ir spoži zila. Zilā ir Zemes - ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja