Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Apgāds Zvaigzne ABC izsludina romānu konkursu

Apgādā Zvaigzne ABC šogad nenotiek jau daudzu gadus ierastais bērnu un jauniešu oriģinālliteratūras konkurss. Tā vietā apgāds aizsāk jaunu tradīciju – oriģinālromānu konkursu ar devīzi Nacionālais bestsellers, informēja izdevniecības pārstāve Kristīne Ilziņa.

Konkurss tiek izsludināts ar mērķi veicināt tādu romānu tapšanu, kuri uzrunātu plašu lasītāju loku, stiprināt latviešu literatūras prestižu lasītāju vidū, kā arī sekmēt jaunu literāro talantu rašanos un attīstību.

Konkurss ir anonīms un notiek divās kārtās. Pirmajā kārtā (no šī gada 15. jūnija līdz 2015. gada 1. janvārim) un otrajā kārtā (no 2015. gada 1. janvāra līdz 15. jūnijam) katrs esošais un topošais rakstnieks ir aicināts iesniegt apgādā sava romāna manuskriptu. Rakstnieki aicināti konkursa darbus izdrukas un elektroniskā formātā iesūtīt pa pastu vai atnest personiski uz Zvaigzne ABC. Konkursa pirmās kārtas uzvarētāji tiks paziņoti ne vēlāk kā 2015. gada 1. jūnijā, bet otrās kārtas uzvarētāji – ne vēlāk kā 2015. gada 1. oktobrī.

Iesniegtos manuskriptus vērtēs žūrija, un uzvarētāju darbi tiks publicēti apgādā Zvaigzne ABC. Katras kārtas uzvarētājiem paredzēta naudas prēmija 5000 eiro apmērā, savukārt citiem autoriem, kuru darbi izpelnīsies žūrijas atzinību, paredzētas veicināšanas balvas 1000 eiro apmērā. Konkursā tiek gaidīti dažādu žanru darbi – vēsturiskie, fantastikas, piedzīvojumu, dzimtas stāsti, kā arī citos žanros tapuši romāni. Konkursā aicināti piedalīties gan pieredzējuši rakstnieki, gan debitanti, kuriem top pirmie romāni.

Ar sīkāku informāciju par konkursa norisi un darbu iesniegšanas kārtību var iepazīties konkursa nolikumā apgāda Zvaigzne ABC mājaslapā www.zvaigzne.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja