Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Literatūre/Sākumskola iedvesmos lasīt latviešu autoru grāmatas bērniem

Sākot ar 28. martu, ik svētdienu sākumskolēnu tālmācības sagurumu kliedēs jauns raidījums Literatūre/Sākumskola. Tā būs izglītojoša spēle, kas 1.-6. klašu bērnus ievedīs 12 mūsdienu latviešu autoru grāmatu pasaulēs, informēja raidījuma veidotāji.

Literatūre/Sākumskola būs skatāma gan LTV1 ēterā svētdienu rītos pulksten 9.15, gan izmantojama kā palīglīdzeklis mācībās skolās kopā ar īpaši veidotiem metodiskajiem materiāliem. Katrā sērijā četri klasesbiedri no dažādām Latvijas skolām risinās uzdevumus, kurus tiem būs sagatavojuši latviešu bērnu grāmatu autori.

Luīze Pastore aicinās Mežciema skolēnus kļūt par mākslas detektīviem, tāpat kā viņas grāmatas Pēdējais Ķēniņš varoņi. LALIGABA 2020 balvas ieguvējs Viesturs Ķerus vedīs mazos talsiniekus ekspedīcijā gar Mārupīti Rīgā, gluži kā grāmatā Meža meitene Maija. Mazie jūrmalnieki dos vairākas dzīves Kārļa Vērdiņa dzejolim no dzejoļu krājuma Tētis. Ieva Samauska ievedīs policijas un izmeklēšanas tēmā, bet Rasa Bugavičute-Pēce ievilinās teātra un drāmas aizkulisēs. Inese Zandere spēlēsies dakteros un kopīgi ar skolēniem dakterēs slimu dzejoli. Stāsta Sveiks, Vali! autors Lauris Gundars mudinās izpētīt sveicināšanos un sveicienus. Kopā ar Inesi Pakloni skolnieki aizceļos no Viļāniem līdz okeānam un tuksnesim. Bet Andra Manfelde neļaus apmaldīties Krāslavas miglā. Darbus no nedarbiem atšķirt mācīs Evija Gaile un viņas varoņi Koko un Riko.

"Mazā Literatūre dod iespēju atvērt dārgumu lādi, kurā tiek glabāti noslēpumi par to, cik daudz vērtību patiesībā sevī glabā viens dzejolis, viens stāsts, viena grāmata, viens rakstnieks!" - tā Gustavs Terzens. Gustavs aizraus spēles azartā sākumskolēnus, bet atrast atbildes bērniem palīdzēs literatūriste Marta Selecka.

Projekts Literatūre/Sākumskola top sadarbojoties Valsts Izglītības satura centram ar VFS Films un Latvijas Televīziju.

Projekts tiek īstenots Valsts izglītības satura centra ESF projekta Atbalsts izglītojamo individuālo kompetenču attīstībai ietvaros, projekta numurs 8.3.2.2/16/I/001. 

Literatūre/Sākumskola līdz ar metodiskajiem materiāliem un raidījumā iesaistīto projekta skolu pedagogu pieredzes stāstiem būs pieejams www.atbalstsizcilibai.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja