Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Argo saņem Producentu un Kinoaktieru ģildes balvu

Sestdien, 26.janvārī, tika sadalītas ASV Producentu ģildes (PGA) godalgas, un par gada labāko filmu tika atzīta Bena Afleka lente Argo, kas labākās filmas kategorijā pārspēja deviņas citas filmas, tostarp Kventina Tarantino Atsvabinātais Džango, Anga Lī Pī dzīve, Stīvena Spīlberga Linkolns, Ketrīnas Bigelovas Operācija: 30 minūtes pēc pusnakts u.

c. darbus. Līdz ar šo panākumu Argo, kas jau saņēmusi gada labākās drāmas Zelta Globusu, kā arī kritiķu asociācijas gada labākās filmas godalgu un citus apbalvojumus, nostiprina izredzes saņemt arī ASV Kinoakadēmijas Oscar balvu gada labākās filmas kategorijā. Lai arī Oscar nomināciju skaita ziņā Argo atpaliek no filmām Linkolns un Pī dzīve, panākums Producentu ģildes balvu pasniegšanā Bena Afleka režisēto spiegu trilleri nostāda līderpozīcijā, jo pēdējos piecus gadus pēc kārtas Producentu ģildes gada labākās filmas laureāti ir sakrituši ar uzvarētājiem Kinoakadēmijas gada labākās filmas kategorijā. Uz svinīgo ceremoniju Beverly Hilton viesnīcā Losandželosā bija ieradušies divi no trim Argo producentiem, proti, Bens Afleks, kurš ir arī filmas režisors un titullomas izpildītājs, un Grants Heslovs. Trešais producents ir aktieris un režisors Džordžs Klūnijs, kurš uz ceremoniju nevarēja ierasties, jo atrodas Berlīnē. "Lai arī visi man novēlēja saņemt Oskara nomināciju režisora kategorijā, es to nesaņēmu, tādēļ biju vīlies. Tomēr tad saņēmu kritiķu asociācijas balvu un vēlāk arī - Zelta Globusu, un tagad PGA balvu!" balvu sezonas notikumus un panākumu Producentu ģildes balvu sadalē komentē Bens Afleks.

Tagad atliek gaidīt ASV Kinoakadēmijas godalgu pasniegšanu, kas notiks 24.februārī.

Filmas Argo reklāmas rullītis:

Savukārt svētdien, 27.janvārī, ASV Kinoaktieru ģildes (SAG) godalgu ceremonijā filma Argo saņēmusi labākās kino drāmas balvu. Arī tā uzskatāma par nozīmīgu atbalstu šim kinodarbam cīņā par Oskariem - kinopasaules visprestižākajiem apbalvojumiem, kas tiks izdalīti nākammēnes.

Denjels Dejs-Lūiss saņēma SAG godalgu kā labākais aktieris par lomu Stīvena Spīlberga drāmā Linkolns, bet Dženifera Lorensa tika godināta kā labākā aktrise par veikumu romantiskajā komēdijā Silver Linings Playbook ("Optimista stāsts").

Televīzijas darbu konkurencē seriāli Downton Abbey (Dauntonas abatija) un Modern Family (Modernā ģimene) izcīnīja godalgas attiecīgi drāmas un komēdijas kategorijās.

Argo režisoram Benam Aflekam SAG godalga divu dienu laikā ir jau otrs augstais apbalvojums. Sestdien viņa filma tika godalgota Amerikas Producentu ģildes balvu ceremonijā, kas lielā mērā tiek uzskatīta par Oskaru priekšvēstnesi.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja