Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Uzņemta dokumentāla filma par leģendāro sporta un kultūras žurnālistu Gunāru Jākobsonu

Sadarbojoties filmu studijai Deviņi un Forte production, tapusi dokumentāla filma Ētera personība Gunārs Jākobsons par leģendāro sporta un kultūras žurnālistu.

Filmā tiks atklātas žurnālista daudzpusības sasniegtās virsotnes, sākot ar sporta reportāžām un beidzot ar tautā iemīļoto Mikrofona dziesmu aptauju, bet pa vidu vēl daudzi gan radoši, gan skarbi pieturpunkti.

Filmas režisore Ināra Kolmane ieskicē darba tapšanas procesu: "Sākot filmu es nezināju, ka tas būs tāds izaicinājums. Nemaz nebija viegli veidot filmu par tik pozitīvu un publisku cilvēku, kāds ir Gunārs Jākobsons. Ceru, ka mums ir izdevies piekļūt tuvāk viņa būtībai un atklāt ko jaunu, atspoguļojot dažādus viņa dzīves periodus, prieku un bēdas. Filmā ir daudz asprātīgi un arī daži skumji un emocionāli brīži, kas, cerams, neatstās vienaldzīgu mūsu skatītāju."

Filma ir ne tikai stāsts par žurnālista dzīvi, bet gan stāsts par laikmeta nogriezni, kas veidojis Latviju tādu, kādu mēs to redzam šobrīd. Tas ir stāsts par citām izcilām personībām kultūrā un sportā, kas filmā parādās, kā Gunāra laikabiedri, ar kuriem viņš tiekas, atklājot ne tikai Gunāra kā žurnālista kvalitātes, bet arī cilvēciskos un personības aspektus. Filmā redzēsiet arī Maestro Raimondu Paulu, dziedātāju Margaritu Vilcāni, diriģentu Edgaru Račevski, sportistu Artūru Irbi, dakteri Jāni Kvēpu, žurnālistu plejādi - Liu Guļevsku, Sandru Glāzupu, Tāli Eipuru un vēl neskaitāmus savas jomas profesionāļus toreiz un tagad.

Gunārs pirms filmas pirmizrādes: "Pateicoties filmēšanai, piedzīvoju atkalsatikšanos ar saviem laikabiedriem. Par dažiem darbiem biju pat aizmirsis. Filmā sports, māksla, mūzika ir sabiruši vienā dzīves kaleidoskopā. Būšu pagodināts kopā ar skatītājiem ielūkoties manā pasaulē, atcerēties, padomāt, pasmaidīt un tālāk iet!"

Divi vārdi - izcils un daudzpusīgs - bieži vien šķiet vienlaikus grūti savienojami, tomēr ar saviem sasniegumiem, profesionālo karjeru un vienkāršo ikdienas dzīvi Gunārs Jākobsons pierāda pretējo. Sievietes par viņu jūsmo, sporta profesionāļi apbrīno, jaunie censoņi ķer katru Gunāra padomu, ģimene mīl, bet dziļākā stūrītī glabājas arī pa kādai skumjākai vai "šķībākai" notij, ko žurnālists sargā sevī.

Gunārs Jākobsons ir komentējis 13 olimpiskās spēles, vairāk nekā 30 Pasaules čempionātus hokejā, ilgus gadus komentējis Dziesmu un Deju svētkus Latvijas Radio, iedibinājis un vadījis Latvijas Radio raidījumu Mikrofons un Mikrofona aptaujas gadskārtējos koncertus, viņš ir viens no gadskārtējā sarīkojuma Sporta Laureāts iedibinātājiem un vadītājiem un viens no pieredzes bagātākajiem sporta reportieriem pasaulē.

\Filmu veidojusi režisore un scenārija autore Ināra Kolmane, scenārija līdzautores Velga Vītola un Līna Rudzone, galvenais operators Uldis Jancis, montāžas režisore Līga Pipare, skaņu režisors Pēteris Pāss, producenti Ināra Kolmane, Jānis Juhņēvičs un Jānis Kļaviņš izpildproducente Ieva Majore un citi.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja