Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Skolotājus aicina apmeklēt bezmaksas lekciju ciklu par kino valodu un teoriju

Kinoteātris Kino Bize ar EEZ un Norvēģijas grantu atbalstu šajā mācību gadā īsteno apjomīgu kino izglītības programmu Pēcstundas un arī pavasara semestrī pedagogiem un izglītības iestāžu pārstāvjiem piedāvā sešu bezmaksas lekciju ciklu.

Kino profesionāļu vadībā skolotājiem būs iespēja apgūt kino valodas un teorijas galvenos rīkus, lai pilnvērtīgi atklātu kinomākslas pasauli un veidus, kā filmas radoši un jēgpilni iekļaut mācību procesā.

Lekcijas sāksies 7. februārī. Tās notiks tiešsaistē, platformā Zoom otrdienu vakaros plkst. 18 reizi divās nedēļās un būs pieejamas bez maksas. Papildus semestra garumā dalībniekiem tiks organizēti īpaši filmu seansi ar sarunām par kino uz vietas kinoteātrī Kino Bize Elizabetes ielā 37. Aicināti visi neatkarīgi no priekšzināšanām.

Nodarbības skolotājiem vadīs kino praktiķi, pētnieki un lektori: Daniela Zacmane, Dārta Ceriņa, Adriāna Roze un Dita Stalovska.

"Milzīgs ieguvums, jo tagad varu daudz kompleksāk un dziļāk izmantot kino mācību procesā," par iepriekšējā semestra lekcijām atzinīgi izsakās skolotāji. Kopumā pirmajā lekciju ciklā piedalījušies jau 498 pedagogi no 86 pilsētām un ciemiem, un 9 no 10 skolotājiem atzinuši, ka iegūtās zināšanas ir noderīgas turpmākajā darbā ar skolēniem.

Pieteikties lekciju ciklam iespējams, aizpildot formu Kino Bize mājaslapā: kinobize.lv/pecstundas. Par aktualitātēm varēs uzzināt arī sociālajos medijos Instagram un Facebook.

Kino Bize izglītības programma saņem dotācijas 177 519 EUR apmērā no Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas EEZ un Norvēģijas grantu ietvaros. 
Vairāk: eeagrants.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

VIDEO: Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas

Grupa Tumsa laiž klajā dziesmu Nemiera kaijas no rudenī gaidāmā studijas albuma, kas tās raibajā vēsturē būs jau septītais. Kompozīcijas autori ir grupas dibinātājs, kopš 1991. gada arī nemainīgs t...

Izdots rakstu krājums Dekoloniālās ekoloģijas

Latvijas Laikmetīgās mākslas centrs (LCCA) izdod rakstu krājumu Dekoloniālās ekoloģijas, kurā apkopoti mākslinieciski pētījumi par šodien kritiskiem ekoloģijas un sociālpolitisko pārmaiņu jautā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja