Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Pirmizrādi piedzīvos Dž. Dž. Džilindžera erotiskā drāma Ekstāze

30. novembrī pirmizrādi piedzīvos Dž. Dž. Džilindžera erotiskā drāma Ekstāze pēc rakstnieces Karīnas Gleitneres (iepriekš Račko) skandalozā romāna Ekstāze motīviem, informēja filmas veidotāji.

Filma stāsta par  savstarpējām attiecībām, kurās ir iestājusies rutīna. Tas ir mirklis, kad durvis ir atvērtas trešajam, kurš atkal ievieš dzīvē kaisles mirkļus. Bet kāda ir kaisles cena un tās ēnas puses? Filmu Ekstāze no 1. decembra varēs noskatīties  kinoteātros visā Latvijā.

Šarmantās buduāra fotogrāfes Efejas (Linda Kalniņa) laulība ir uz sabrukšanas robežas, kad viņa iepazīstas ar gleznotāju Eliasu (Eduards Johansons), kura darbnīca atrodas blakus viņas fotostudijai. Efeja nonāk kaislību, melu un intrigu virpulī, taču drīz vien šī jaunā aizraušanās kļūst par toksisku attiecību un asaru avotu. Efeja saprot, ka attiecībām ar Eliasu ir sava cena – iznīcība. 

Kas ir mīlestība? Kā tā rodas, un kāpēc tā ir tik viegli iznīcināma? Vai ekstāze tiešām ir cilvēka dzīves un attiecību augstākais punkts?

"Ekstāzes ekranizācijas ideja pieder filmas producentam Kristiānam Alhimionokam. Kad Kristiāns mani uzrunāja, Ekstāze bija mana jaunākā izdotā grāmata, man personīgi sirdij vistuvākā un saturiski jaudīgākā, un sarunu rezultātā mēs nonācām pie secinājuma, ka stāstam ir lielisks potenciāls iegūt dzīvību uz lielā ekrāna, kļūstot par spilgtu, provokatīvu un Latvijā nebijuša projektu. Piedāvāt Džilindžeram būt filmas režisoram savukārt bija mans ierosinājums – cienu un apbrīnoju Džili kā erudītu, pieredzes bagātu cilvēku un profesionāli un jutos droša, ka tieši viņam varu uzticēties. Ekstāzes ekranizācija man kā autorei, protams, ir liels gandarījums. Šķiet gandrīz sirreāli, ka varoņi, kas reiz dzimuši un eksistējuši tikai manā prātā, tagad ieguvuši vizuālu veidolu. Domāju, ka filma pēc manas grāmatas motīviem – tas manā rakstnieces profesionālajā laika līnijā noteikti būs viens no nozīmīgākajiem stūrakmeņiem,” stāsta romāna Ekstāze autore Karīna Gleitnere.

Filmas Ekstāze režisors ir Dž. Dž. Džilindžers, viens no zināmākajiem un visvairāk apspriestajiem Latvijas teātra režisoriem. Viņš savā karjerā ir režisējis vairāk nekā 130 izrāžu. Režisors Dž. Dž. Džilindžers papildina Karīnas teikto: "Tā kā es redzēju šā stāsta potenciālu filmai, ilgi nedomādams, ar prieku piekritu veidot filmu par šo stāstu."

Galvenajā lomā ir Linda Kalniņa – horeogrāfe, topošā režisore un aktrise, studē režiju otrajā kursā. Linda līdz šim filmējusies dažādās epizodēs seriālos. Par savu lomu viņa saka: "Šī ir pirmā galvenā loma šāda mēroga projektā. Līdz šim es savu nākotni nesaistīju ar aktrises profesiju, taču šī loma man ļāva saprast tās profesijas šķautnes, kuru dēļ es to darītu vēl. Īpaši šai lomā, kur es attēloju sievieti un caur šo lomu runāju par ļoti dažādām sievietes iekšējām šķautnēm. Protams, arī no savas pieredzes, taču gan dzīvē lasītais, redzētais, gan man zināmie sieviešu dzīvesstāsti ļāva šo tēlu padarīt reālu. Es ceru, ka sievietes, kuras skatīsies šo filmu, atpazīs sevi dažādās situācijās. Tas man ir ļoti svarīgi."

Lomās: Linda Kalniņa, Eduards Johansons, Signe Dancīte, Rihards Lepers, Telma Auziņa, Alberts Viegliņš, Lelde Dreimane un citi.

Filmas režisors Dž. Dž. Džilindžers, producents Kristiāns Alhimionoks un operators Jānis Eglītis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja