Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 24. oktobris
Renāte, Modrīte, Mudrīte

Pirmizrādi piedzīvo animatores Agneses Aizpurietes animācijas īsfilma Dubnas Preteklis

Šodien, 9. oktobrī, Kino mājā notiks pirmizrāde animatores un mākslinieces Agneses Aizpurietes animācijas īsfilmai Dubnas Preteklis. Tā stāsta par dziedāt mīlošu odu kādā vasaras dienā Dubnas upes krastā

Latvijas animācijas pasauli bagātina jauna sirsnīga un asprātīga īsfilma Dubnas Preteklis, kuru radījusi Agnese Aizpuriete un filmu studija Rija. Filma stāsta par nedaudz kaitinošu odu, kurš mīt Dubnas upes krastā un mēģina atrast kādu, kas spēs novērtēt viņa dziesmu. Pārējie pļavas iemītnieki odu ir nodēvējuši par Pretekli, jo nelāgu pārpratumu dēļ odiņa izdarības apkārtējiem šķiet nejaukas. Lai arī ods bieži vien nemāk kontrolēt savas emocijas, patiesībā viņš ir jauks.

Agnese Aizpuriete stāsta: “Esmu uzaugusi pie šīs upes, tā man sirdī mīļa, ar savu smaržu, gleznainajiem atspulgiem un pavasarī krastos ziedošajām ievām. Jā, tur rosās spāres, dēlītes, pa virsmu dreifē garkājainie odi, spāres bieži apsēžas uz rokas, nu, un, protams, dziedošie odi! Ļoti sāpīgi vērot, kā hidroelektrostacijas (HES) uz mazajām upēm ir izraisījušas neatgriezeniskas pārmaiņas – upju tecējums ir mainījies, un ainava, kas kādreiz bija dzīvīga, tagad ir aizaugusi un zaudējusi savu agrāko burvību.”

Animācijas filmiņa piedāvā skatītājiem humoru, dziesmas un ieskatu upes krasta dzīvē. Tas ir sirsnīgs stāsts, kas piemērots visai ģimenei. No 11. oktobra skatāms lielākajos Latvijas kinoteātros pirms pilnmetrāžas animācijas filmas Meitene dzinējsuns, kas arī 9. oktobrī piedzīvos pirmizrādi un no 11. oktobra būs skatāma kinoteātros visā Latvijā.

Filmas mūziku komponējis Jānis Miltiņš. Varoņu balsis ir ieskaņojuši tautā iemīļoti mākslinieki un aktieri: Ieva Sutugova, Kaspars Pūce, Gundars Āboliņš, Gints Andžāns, Edgars Lipors, Lienīte Osipova un Gunta Virkava. Animatori: Taiga Zīle, Jolanta Bīgele, Aleksandrs Šehovcevs. Mākslinieki: Agnese Aizpuriete, Laura Blūma, Ilze Zalāne, Sanda Biteniece. Kompozīcija un montāža: Renārs Zālītis. Skaņu režisors: Andris Barons. Trokšņu ieskaņošana: Jānis Zaneribs. Producents: Vilnis Kalnaellis.

Agnese Aizpuriete ir māksliniece, vairāku grāmatu ilustratore un autore. Šis ir trešais kopdarbs kopā ar filmu studiju Rija. Pirms tam ir tapušas divas animācijas filmas – Trakā lapsa, kas bērniem un viņu vecākiem plaši zināmas arī no Zvaigzne ABC izdotajām grāmatām, un Trakā lapsa un daktere. Ar savu unikālo stilu un dziļumu Agnese rada stāstus, kas aizrauj un iedvesmo gan bērnus, gan pieaugušos, apvienojot jautrus piedzīvojumus ar svarīgiem dzīves vēstījumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Noskaidroti Sansusī kaušļu pāri

Nedēļas nogalē, 26. un 27. oktobrī, Rīgas cirka arēnu ieņems Sansusī mūziķu kautiņa dalībnieki, kur notiks pirmais kautiņu zibensturnīrs, kurā gavilēs, muzicēs un performēs 16 dalībnieki, pārstā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja