Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LTV Kultūras ziņām jauni vadītāji - Adriāna Roze, Liene Jakovļeva un Edgars Raginskis

Latvijas Televīzijas Kultūras ziņu komandai no 27. oktobra pievienosies jauni vadītāji – ar Jāni Holšteinu-Upmani mainīsies un ziņas turpmāk vadīs Adriāna Roze, Edgars Raginskis un Liene Jakovļeva. Kultūras ziņas skatāmas no pirmdienas līdz piektdienai pēc Dienas ziņām.

"Kultūras ziņas ved skatītājus cauri pandēmijas sarežģītajam laikam, ne vien informējot, bet arī uzmundrinot un apliecinot, ka kultūras procesi nepārtrūkst. Raidījuma vadītāji ir mūsu flagmaņi un iedvesmotāji, kuriem uzticas raidījumu veidotāji un skatītāji. Adriāna, Liene un Edgars, kuri pievienojas Jānim, ir gan savas konkrētās kultūras jomas profesionāļi, gan lieliski žurnālisti, ar kuriem jau agrāk LTV sadarbojusies. Un svarīgākais – visi kultūras ziņu vadītāji paši aktīvi piedalās kultūras dzīvē, tādēļ viņu vēstījumam ir svars," teic LTV Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle.

Mūziķis, komponists Jānis Holšteins-Upmanis: "Ceru, ka jaunu vadītāju ienākšana būs ļoti interesants pārmaiņu punkts Kultūras ziņu vēsturē. Vienmēr, kad komanda papildinās ar jauniem spēkiem, ir iespēja restartēties – nevis sākt no nulles, bet turpināt ceļu ar jaunām vēsmām. Domāju, skatītāji visvairāk gaidīs iespēju redzēt mūs visus kopā kā tādu dūrīti. Varbūt kādā īpašā notikumā."

Komponists, kultūras žurnālists, Latvijas Radio 3 Klasika redaktors Edgars Raginskis kopā ar žurnālisti Evu Johansoni bija pirmie Kultūras ziņu vadītāji (kopš 2013. gada). Pēc trīs gadu pārtraukuma Edgars Raginskis atkal atgriezīsies ziņu vadītāju pulkā: "Ļoti ceru, ka pēc šī viļņa un visas pandēmijas pārvarēšanas Kultūras ziņas veicinās cilvēku drošu iesaistīšanos kultūras norisēs. Centīsimies būt labo ziņu vēstneši, aicinot – nāciet, jūs esat gaidīti, vajadzīgi!"

Kultūras ziņas turpmāk vadīs arī kino režisore, scenāriste un publiciste Adriāna Roze. "Pirmo ēteru gaidu ar nedaudz trīcošu sirdi un rokām. Pirms vairākiem gadiem apzināti pieņēmu lēmumu aiziet no darba kadrā, līdz ar to šis man būs atkal jauns izaicinājums. Īpaši pēdējo gadu laikā mēs kā sabiedrība lieku reizi esam saņēmuši atgādinājumu, ka kultūra mūs vieno. Un kultūra ne tikai man dod iemeslu būt labākam cilvēkam vai domāt par to, kā būt labākam cilvēkam, bet es gribētu ticēt, ka arī citiem."

"Jauni izaicinājumi nekad nevar nākt par skādi un nekad nevar būt lieki," teic arī muzikoloģe, Latvijas Radio 3 Klasika programmu vadītāja Liene Jakovļeva. "Ir mazliet mulsums sākt ko jaunu šobrīd, kad kultūra uz kādu laiku ir aizslēgta, tomēr novēlu atrast, par ko runāt šajā ļoti, ļoti sarežģītajā laikā un nepazaudēt kultūras stīgu, kas mums visiem tik ļoti vajadzīga. Kultūra ir mana dzīve, mana rupjmaize un putukrējums ēdienkartē, mana ikdiena. Kultūra ir tā, kas dzen, kustina, liek iet uz priekšu, raudzīties tālāk."

Kultūras ziņas ir dinamisks ikdienas kultūras aktualitāšu apskats katru darbdienas vakaru pēc Dienas ziņām LTV1 un REplay.lv. Ziņās vēstām par norisēm vizuālajā mākslā, teātrī, kino, mūzikā un citās radošajās jomās. Raidījumu veido LTV Kultūras redakcijas žurnālisti, redaktori un režisori.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja