Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Kinoteātra Kino Bize 10. jubilejai veltīto programmu turpinās filma Svētie Motori

Kinoteātra Kino Bize 10. jubilejai veltīto programmu Klasikas kino vakari, kas šogad pievērsusies spožākajiem kinodarbiem no 2012. gada, novembrī turpinās franču režisora Leosa Karaksa nepieradināmā drāma Svētie Motori (2012). Divos seansos 11. un 12. novembrī skatītāji aicināti izbaudīt kinematogrāfisku ceļojumu cauri Parīzei ar ilglaicīgo Leosa Karaksa līdzgaitnieku, aktieri Denī Lavānu galvenajā lomā.

Mesjē Oskars bezrūpīgi ceļo limuzīnā pa Parīzes ielām un pārtop dažādos tēlos no slepkavas, ubaga un briesmoņa līdz ģimenes cilvēkam. Pārkāpjot robežas, filma Svētie Motori manifestējas kā trauksmains sapnis, kas dzimst skatītāja acu priekšā, strauji sākoties no jauna atkal un atkal.

Kannu kinofestivālā pirmizrādītā franču režisora dumpinieka Leosa Karaksa filma Svētie Motori iekļuva TOP 100 labāko 21. gadsimta filmu sarakstā, ko 2016. gadā apkopoja plašsaziņas medijs BBC. Filmas māksliniecisko un filozofisko vērienu novērtējuši kā starptautiskā, tā arī vietējā Francijas kino vide. 2012. gadā prominentais kino izdevums Cahiers du Cinéma to nodēvējis par gada labāko filmu.

Filmas Svētie Motori 12. novembra īpašajā seansā Leosa Karaksa režijas rokrakstu ar skatītājiem šķetinās Klasikas kino vakaru programmas kuratore Ieva Augstkalna.

Piektais Klasikas kino vakaru cikls pievērsies trīs 21.gs. filmām, kuras tāpat kā kinoteātris Kino Bize šogad atzīmē desmito jubilejas gadu. Filmu programma aptver spožus kinodarbus no 2012. gada, kas ar savu izteikti kinematogrāfisko formu un oriģinālo vēstījumu raksturo aizvadīto desmitgadi kinomākslā.

Filma Svētie Motori oriģinālvalodā ar subtitriem latviešu un angļu valodā tiks demonstrēta divos seansos kinoteātrī Kino Bize: 11. novembrī plkst. 20.00 un 12. novembrī plkst. 18.00.

Biļetes pieejamas iepriekšpārdošanā. Vairāk: ej.uz/svetiemotori

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Liepājas teātrī top iestudējums Ziloņa dziesma

Liepājas teātrī režisora Dmitrija Petrenko vadībā notiek darbs pie kanādiešu dramaturga Nikolā Bijona lugas Ziloņa dziesma iestudējuma, kuram režisors devis žanrisko apzīmējumu – skarbas spēlītes ...

Programmas atdzimšana kā dāvana klausītājiem

Latvijas Universitātes vīru koris Dziedonis un tā mākslinieciskais vadītājs Uldis Kokars aicina uz albuma Ziedonis & Dziedonis prezentācijas koncertu Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja