Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

FOTO: Noslēgusies režisores Elzas Gaujas komēdijas Mamma vēl smaida filmēšana

Martā ir noslēgusies filmēšana Elzas Gaujas režisētajai melnajai komēdijai Mamma vēl smaida, kas ir kļuvusi par pirmo nākamās paaudzes televīzijas Go3 oriģinālfilmu un uz kino ekrāniem nonāks jau nākamā gada ziemā. Filma stāsta par trim māsām, kuras jumta bagāžniekā ved cauri Eiropai pēkšņi aizsaulē devušos māmiņu, apejot repatriācijas izdevumus.

Anekdotiskais un reizē aizkustinošais stāsts, kas balstās trīs spilgtu aktrišu - Antas Aizupes, Baibas Brokas un Daigas Kažociņas - aktierspēlē, martā ir veiksmīgi piedzīvojis filmēšanas perioda noslēgumu, kaut gan vairākkārt ir gandrīz nācies filmēšanu atcelt.

"Es tik daudz smējusies un raudājusi neesmu vēl nekad," atzīst Mamma vēl smaida režisore Elza Gauja. "Filmēšanas periodā bija vairākas filmēšanas dienas, kas gandrīz "nobruka", grupā parādoties vienai otrai kontaktpersonai. Tomēr mums izdevās būt visur un tādā sastāvā, kādā tas bija iecerēts. Paralēli pandēmijai pamatīgs izaicinājums bija arī negaidīti bargā ziema, ņemot vērā, ka gandrīz visa filmas darbība norit uz lielceļa, nevis siltās iekštelpās," stāsta filmas producents Andris Gauja.

Filmas gaitā māsas mēģina slepus pārvest māmiņas mirstīgās atliekas no Somijas vidienes cauri Igaunijai uz dzimto Vaivaru kapiem. Pandēmija filmēšanas plānos ieviesusi savas korekcijas, tāpēc filmas veidotāji dažādas Ziemeļvalstu lokācijas "viltojuši" tepat Latvijā. "Domāju, ka skatītājiem varētu būt interesanti pamēģināt atšifrēt, kur un kā esam mānījušies," spriež režisore Elza Gauja.

Studijas Riverbed producētā melnā komēdija, kas top ar Nacionālā Kino centra un Kultūras ministrijas atbalstu, pirmizrādi kinoteātros piedzīvos jau nākamajā ziemā. Savukārt vēl plašākam skatītāju lokam tā būs pieejama ne vien Latvijā, bet arī Igaunijā un Lietuvā nākamās paaudzes televīzijā Go3 2022. gada pavasarī, vēlāk – kanālā TV3.

"Pagājušajā gadā mēs skatītājiem pirmo reizi piedāvājām Go3 oriģinālseriālus, un redzam, ka mūsu skatītāji tos ļoti novērtē. Latvijā vislielāko atzinību saņēma patiesu notikumu iedvesmotais seriāls Tunelis, kura pirmizrāde bija 2020. gada decembrī. Tādēļ arī turpmāk vēlamies paplašināt kvalitatīva un izklaidējoša vietēji ražotā satura pieejamību ikvienam Go3 lietotājam un esam pārliecināti, ka jau 2022. gada pavasarī varēsim skatītājiem piedāvāt vienu no tiem – melno komēdiju Mamma vēl smaida," pauž Go3 mārketinga vadītājs Ivars Lubāns.

Melnās komēdijas Mamma vēl smaida scenāriju veidojusi Rasa Bugavičute-Pēce un Elza Gauja ciešā sadarbībā ar filmas galvenajām aktrisēm Antu Aizupi, Baibu Broku un Daigu Kažociņu, kā arī vīriešu lomu atveidotājiem Jāni Skuteli un Matīsu Budovski. Savukārt izaicinājumu nospēlēt nelaiķa māmiņas lomu pieņēmusi Dailes teātra veterāne Lidija Pupure. Filmas operators ir Aleksandrs Grebņevs, mākslinieks - Jānis Bijubens, tērpu māksliniece - Līga Krāsone, bet grima māksliniece   Dzintra Bijubena.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja