Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Svētdiena, 8. septembris
Ilga

Festivālā Baltijas pērle viesosies kinorežisors Joss Stellings

Kinofestivāla Baltijas pērle speciālā programmā leģendārais holandiešu kinorežisors prezentēs savu jaunāko filmu Natašas deja, informēja festivāla rīkotāji.

Kinoteātrī Splendid Palace 26. septembrī norisināsies  holandiešu kino klasiķa Josa Stellinga radošā tikšanās ar interesentiem un viņa filmas pirmizrāde.

Joss Stellings ir viens no nozīmīgākajiem neatkarīgajiem režisoriem pasaules art house kino vidē, kurš radījis unikālu stilu, kas veiksmīgi spēj apvienot poēziju, mūziku un glezniecību.

"Pasaule ir netaisnīga un nežēlīga, tomēr kaut kur dzīvo daiļa meitene, kura brīnišķīgi dejo. Reiz Dantjē, kad tu viņu sastapsi un iemīlēsi, - viss mainīsies." Šis slimīgi satraucošais solījums, kuru māte deva bērnībā, ir palīdzējis viņam noturēties pašos skumjākajos dzīves brīžos, līdz beidzot viņš viņu satika.

Jauna vīrieša un nobriedušas sievietes, bijušās balerīnas ar neizdevušos dzīvi, sarežģīto savstarpējo attiecību stāsts. Cilvēki, kas teju ir zaudējuši cerību uz skaistu un veiksmīgu dzīvi, atrod mierinājumu un prieku saskarsmē vienam ar otru.

Viņa jaunā filma ir izsmalcināta vizuāla poēzija, tieši mērķēta skatītāja sirdī līdzīgi kā viss pārējais viņa radošajos darbos - iemieso sevī meditatīvu vēstījumu par mīlestību un vientulību, par cilvēcisku tuvību, dzīves jēgu un absurdumu.

Arī šeit saglabājas režisora rokraksts – maz dialogu, spoža aktierspēle, pustoņi un zemteksti, kas atstāj skatītājiem telpu brīvai fantāzijai un pārdomām.

Ar šo filmu režisors atvadās no saviem skatītājiem.

"Šī ir mana pēdējā un ļoti personiska filma. Tā ir savīta no emocionālo atmiņu dzīpariem, pārdzīvotiem un noslēptiem atmiņu labirintos. Esmu tajā atkailinājis savas dvēseles vislielākos noslēpumus... Ļoti daudz sapiņķerētu taciņu...” Joss Stellings.

Festivāla programmas filmas jau ir atrodamas interneta vietnē biļešuserviss.lv, kā arī festivāla Facebook profilā, Instagramā  #festivalbalticpearl un YouTube @Balticpearl2024.

Biļetes visās Biļešu servisa kasēs www.bilesuserviss.lv.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja