Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +14 °C
Viegls lietus
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Elzas Gaujas filma Pastkarte no Romas nonāk uz televīzijas ekrāniem

Janvārī pirmizrādi piedzīvoja Elzas Gaujas veidotā Go3 oriģinālfilma Pastkarte no Romas, kas turpmāko mēnešu laikā pulcēja pilnas kinozāles visā Latvijā, kā arī ieguva Nacionālo kinobalvu Lielais Kristaps kā gada labākā pilnmetrāžas spēlfilma. No 8. marta ikvienam ir iespēja noskatīties filmu Go3 televīzijā.

Pastkarte no Romas ir divu pastnieku mīlestības stāsts ar Jāni Jarānu un Indru Burkovsku galvenajās lomās. Lai laimētu ceļojumu uz Romu, Alvīne un Ernests ķeras pie viltīgas shēmas ar loterijas kuponiem, taču viņu ieceri aizēno Alvīnes strauji progresējošā Alcheimera slimība. Romā un Rīgā uzņemtā kinolente skatītājus spējusi uzrunāt ar aizkustinošo stāstījumu un plašo emociju gammu.

Filma kopš pirmizrādes demonstrēta uz 200 lielajiem ekrāniem visā Latvijā un, kā atzīst kino izplatītāji, šāds izrādīšanas vietu skaits ir pēdējo astoņu gadu rekords, kāds nav piedzīvots kopš vēsturiskās drāmas Melānijas hronika (2016). Filma pārsniegusi 20 tūkstošu skatītāju slieksni pie lielajiem ekrāniem, pamodinot jaunas izrādīšanas vietas dažādos Latvijas pagastos. Pieprasījumu pēc filmas vairojis arī fakts, ka Pastkarte no Romas saņēmusi Nacionālo kinobalvu Lielais Kristaps kā gada labākā pilnmetrāžas spēlfilma.

Filma uzņemta Latvijā un Itālijā, tā veidota studijā Picture House sadarbībā ar Latvijas Kultūras akadēmiju un studiju Riverbed. Filmas operators ir Aleksandrs Grebņevs, scenāriju veidojušas Elizabete Lukšo-Ražinska un Elza Gauja, filmas māksliniece ir Ieva Kauliņa, kostīmu māksliniece – Kabish, montāžas režisors – Jurģis Ločmelis. Filmas mūzikas autors ir Andris Gauja, producenti - Uģis Riekstiņš, Elza Gauja, Andris Gauja, izpildproducente Marta Šleiere.

Filmas finansētāji ir Valsts Kultūrkapitāla fonds, TV3 Group Latvia un Nacionālais Kino centrs. Filma tiek piedāvāta kā Go3 oriģinālsaturs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja