Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Ar īsfilmu programmu Veselā miesā vesels gars ieskandinās festivālu 2Annas

Piektdien, 17. februārī, plkst. 19.00 kinoteātrī Splendid Palace norisināsies Rīgas Starptautiskā īsfilmu festivāla 2Annas 2023 ievadpasākums - Latvijas kinodokumentālistu īsfilmu programma Veselā miesā vesels gars. Tā būs reta iespēja skatīt Latvijas kino vēsturē nozīmīgus darbus, turklāt filmas tiks demonstrētas no 35mm filmu kopijām.

Īsfilmu programmu Veselā miesā vesels gars veidojusi režisore Laima Žurgina sadarbībā ar Valsts Kinofotofono dokumentu arhīvu. Katra no tām atspoguļos autora dziļi individuālo skatījumu par cilvēka fiziskā ķermeņa un garīgās pasaules ciešo kopsakarību. Programmā iekļauta kinoklasiķa Herca Franka filma Augstā dziesma - bībeliskā pasaules izjūtā balstīts darbs, kas ataino cilvēka sāpīgi skaisto ierašanos mūsu pasaulē, bet operatora Jura Podnieka viena no pirmajām patstāvīgajām filmām Puikas, zirgos!, veltīta viņa "otrajam tēvam" - pieccīņnieku leģendārajam trenerim Aināram Lejam. Seansā būs skatāmas divas Birutas Veldres filmas: Kamēr vēl… stāsta par vienu no Latvijas sirds ķirurģijas pamatlicējiem Jāni Volokolakovu, bet Divkauja ar šķēpiem - ir vēstījums par divu izcilu pasaules mēroga sportistu, mūsu Jāņa Lūša un vācieša Kurta Volfermana, draudzību dzīvē un skaudro cīņu sporta laukumā. Kino vecmeistara Ivara Selecka Slāpju spogulis desmit minūtēs demonstrē spēju veidot dinamisku montāžu, kādu to prasa filma – plakāts, kas parāda alkohola pārmērīgas lietošanas sekas.

Programmu noslēgs režisores Laimas Žurginas filma Neglītais pīlēns - cilvēka bērns par joprojām aktuālo problēmu - dažādu iemeslu dēļ it kā garīgi atpalikušo bērnu ievietošanu palīgskolās ar ierobežotu programmu un sašaurinātām iespējām nākotnē. Filmas galvenas varonis - skolotājs Andris Grīnbergs ar radošu pieeju un iejūtību pierāda, ka ierēdņu "norakstītie" bērni apveltīti slēptiem talantiem un viņu dvēselēs ir neapjaustas vērtības, ka mākslai ir izglītojošs un dziedinošs spēks.

Biļetes uz pasākumu iespējams iegādāties šeit.

27. Rīgas Starptautiskais īsfilmu festivāls 2Annas šogad norisināsies no 7. līdz 13. aprīlim. Ievadpasākuma tematika izvēlēta saistībā ar šī gada festivāla fokusa programmu – Ķermenis un miesa. "2023. gada festivālā pievērsīsimies fenomenoloģiskās tradīcijas pieejā minētajam ķermenim, kur iedibinātais nošķīrums starp ķermeni (Körper) un miesu (Leib) paskaidro un ļauj apvienot gan izpratni par ķermeni kā ārēji novērojamu lietu, gan izpratni par miesu kā subjektīvi pieredzēto ķermeni. Šo nošķīrumu festivāla fokusa tēmā esam izvēlējušies arī tādēļ, lai aicinātu skatītāju meklēt pēc iespējams dažādākus veidus kā lūkoties pašam uz savu ķermeni," stāsta festivāla rīkotāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja