Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Ar arhitekta Joširu Cukamoto vieslekciju ievadīs filmas Inside Architecture seansu

Kinoteātrī K.Suns 16. maijā plkst .19 notiks īpašs Japānas arhitektūrai veltīts pasākums, ko ievadīs japāņu arhitekta Jošiharu Cukamoto lekcija, kurai sekos filmas Arhitektūras iekšpusē: Japānas sabiedrības izaicinājums / Inside Architecture: A Challenge to Japanese Society (2015) vienīgais seanss Latvijā, informēja pasākuma pārstāve Austra Marta Jirgensone.

Japāņu arhitekts, šī gada Latvijas Arhitektūras gada balvas starptautiskās žūrijas loceklis Jošiharu Cukamoto (Yoshiharu Tsukamoto) vadīs lekciju Architectural Behaviorology, kurā stāstīs par biroja Atelier Bow-Vow darbību, kuru kopā ar kolēģi dibinājis Tokijā, 1992. gadā, un ar laiku ieguvis gandrīz vai kulta statusu, izstrādājot dažādus projektus un veicot svarīgus un interesantus pētījumus par arhitektūras un pilsētu attīstību, pievēršot uzmanību mikro arhitektūras telpām (telpa, ko radījusi pati vide), kā arī ieviešot tādu jēdzienu kā da-me (ne-labs) arhitektūra - arhitektūra, kas ir stūrgalvīgi godīga un attīstās neatkarīgi no estētiskiem un plānošanas kritērijiem.

Pasākuma turpinājumā notiks dokumentālās filmas Arhitektūras iekšpusē: Japānas sabiedrības izaicinājums vienīgas seanss Latvijā. Filma ir informatīvi aizraujošs stāsts par Japānas arhitektūras attīstības dažādiem posmiem, sākot no pagājušā gadsmita 70-tajiem gadiem līdz mūsdienām. Pēdējo četrdesmit gadu laikā Japānas arhitektūra piedzīvojusi gan krasu lejupslīdi, gan neprātīgu uzplaukumu, un šajos posmos tā raksturota gan kā estētiska, gan funkcionāla, gan arī postmoderna. Filmā iekļautas intervijas ar tādiem pasaules arhitektiem kā Arata Isozaki, Tojo Ito, Tadao Ando, Remu Kolhāsu, Peteru Eizenmanu un Čārlzu Dženku.

Filmai ir nodrošināti subtitri angļu valodā, kā arī tā tiks tulkota (austiņās) latviski.

Biļetes uz filmas Arhitektūras iekšpusē: Japānas sabiedrības izaicinājums seansu un lekciju var iegādāties K.Suns kasēs vai interneta vietnē http://www.bezrindas.lv/lv/inside-architecture-a-challenge-to-japanese-society/3334/.

Biļešu cena - 6 EUR, studentiem un pensionāriem _K.Suns_ kasēs biļetes iespējams iegādāties ar atlaidi par 4,50 EUR.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja