Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kriminālās ekselences fonda komanda gatavo jaunu filmu un sāk pūļa līdzfinansējuma kampaņu

Filmas Kriminālās ekselences fonds radošā komanda ir ķērusies klāt savai nākamajai filmai – Tumšzilais evaņģēlijs, informēja filmas veidotāju pārstāvis Sergejs Timoņins.

Arī jaunā kinolente tiks veidota bez valsts atbalsta, un arī šīs filmas tapšanā ir iesaistīti neprofesionāli aktieri, kuri pēc filmas pirmizrādes, iespējams, kļūs par populāriem šovmeņiem vai politiķiem.

Filmas centrā būs jaunais kriminālpolicijas izmeklētājs Romāns Skulte, kas sāk strādāt mentenē Rīgā 90. gadu vidū. Skulte ir pilns entuziasma un kāres mainīt pasauli, attīrot to no noziedzības, korupcijas un visiem pārējiem sūdiem, kas viņam derdzas. Kas notiek ar tādu zaļu operu, kurš ar naivu ideālismu lec iekšā īstajā pasaulē? Pa muti dabon – vot, kas notiek! Ātri vien viņš saprot, ka ar ideālismu tālu netiks, un, lai cīnītos gan ar kriminālo pasauli, gan ar paša iecirkni, kuru, kā Skulte redz, ne vienmēr interesē godīgu pilsoņu drošība, viņam nāksies pārkāpt šādus tādus noteikumus un principus. Protams – tas viss cēlu mērķu vārdā! Un kā viedi vēsta mūsu tautas ticējums: "Ar labiem nodomiem ceļš uz elli bruģēts…" vai arī, citējot kādā pašmāju filmas plakātā redzēto, "Jau sākumā bija skaidrs, ka būs sūdi!"

"Komanda ir pieradusi strādāt ekonomiskā režīmā, kad daļa aktieru nāk strādāt bez atalgojuma, kā arī mums ir daudz atbalstītāju, kas palīdz ar materiāliem un vēl vairāk tādu, kas palīdz ar sitienu uz pleca, bet viens ir skaidrs – bez piķa mums neiztikt. Tādēļ ir pienācis brīdis, kad aicinām kinomīļus atvērt savus maciņus un piedalīties filmas Tumšzilais evaņģēlijs tapšanā, atbalstot tās kolektīvā ieguldījuma jeb crowdfunding kampaņu. Ar tās palīdzību plānojam savākt kādu daļu filmas budžeta un iesaistīt potenciālos skatītājus filmas tapšanas procesā, pretim piedāvājot dažādus vairāk vai mazāk noderīgus štruntus, sākot ar galveno, kas nepieciešams daudziem pašmāju kino cienītājiem - "Grēksūdze". 

"Tumšzilā evaņģēlija vilciens ir ceļā. Kādā brīdī aptrūksies bendža, būs jāpastumj un jāpārbrauc kādam grubulim, bet agrāk vai vēlāk vilciens pienāks galapunktā. Filmu ar labiem vārdiem, darbiem un finanšu instrumentiem jau atbalsta Vino Films, DEPO, Fon Films, Jura Podnieka Studija un VUCA, tāpēc, ja ir vēlme un varēšana – lec iekšā, brauc līdzi un kļūsti par filmas atbalstītāju te: http://ulule.com/tmzevaicina filmas veidotāji.

Filmas atmosfēras tīzeris jeb "Slīcēja aina":

Kampaņa norisināsies līdz 15. septembrim un filmas komandas plāns ir ne tikai veiksmīgi realizēt visus jau pasūtītos plakātus, T-kreklus, šķiltavas un blašķes, bet arī nodrošināt daļu no nākamajam filmēšanas posmam nepieciešamā budžeta. Kā tur beigās sanāks? Ta jau redzēs!

Tumšzilo evaņģēliju skatītājiem plāno atrādīt pašā 2023. gada nogalē vai 2024. gada sākumā.

Filmas tapšanas gaitām var sekot tās sociālo tīklu vietnēs: 

http://fb.com/tmzevangelijs

http://instagram.com/tmzevangelijs

http://twitter.com/tmzevangelijs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja