Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Londonā apskatāma Latvijas ilustratoru mākslas darbu izstāde

Londonas Discover Story Children’s Center no 14. līdz 25. augustam ir apskatāma Latvijas literatūras un grāmatniecības eksporta platformas Latvian Literature un autoru un ilustratoru veidotā kataloga The Horse (Zirgs) ceļojošā izstāde, informēja Latvian Literature pārstāvji.

Savukārt septembra sākumā izstāde dosies tālāk uz Lielbritānijas pilsētu Ņūkāstlu.

Pagājušajā nedēļā ar divām interesentu plaši apmeklētām nodarbībām Londonas Discover Story Children’s Center (Atklājumu centrs bērniem) viesojās arī Latvijas māksliniece un grāmatu ilustratore Gundega Muzikante: “Šis centrs nudien ir izcils, ļoti profesionāls piemērs kā, sadarbojoties visiem, kas veido stāstus, ievest bērnu iztēles pasaulē. Abas dienas redzēju ļaužu pilnu, stāstu sesijas ir labi apmeklētas un notiek visu laiku.”

20. un 21. augustā Londonā darbnīcas vadīs ilustratore Anna Vaivare, bet 22. un 23. augustā – ilustrators un rakstnieks Mārtiņš Zutis. Šo dienu laikā simtiem Lielbritānijas bērnu ir ne tikai iespēja apskatīt izstādi, bet arī iegādāties The Horse katalogu un latviešu autoru bērnu grāmatas, kas izdotas Lielbritānijā. No septembra līdz oktobrim izstāde būs apskatāma Lielbritānijas pilsētā Ņūkāstlā.

“Katalogā The Horse iekļautās tēmas un vizuālie risinājumi sasaucās ar centra mērķiem attīstīt bērnu radošumu, tāpēc platforma Latvian Literature uzsāka sarunas par iespējamu sadarbību, kas arī veiksmīgi realizējās,” atklāj platformas Latvian Literature ārvalstu sabiedrisko attiecību un pasākumu koordinatore Ildze Jansone.

Bērnu grāmatu un ilustrāciju popularizēšana noteikta kā viena no platformas Latvian Literature prioritātēm darbā ar ārvalstu izdevējiem. The Horse katalogā ir apvienotas 20 Latvijas mākslinieku ilustrācijas, kas veidotas 20 rakstnieku īsstāstiem par zirgiem. Katalogs tika izveidots kā aizraujošs informatīvs materiāls, kas atklāj katra ilustratora unikālo stilu.

Discover Children's Story Centre ir pirmais stāstu kultūras centrs Lielbritānijā, kura mērķis ir parādīt bērniem valodas, literatūras un stāstu stāstīšanas burvību. Centrs ir vieta, kur bērni un viņu ģimenes locekļi var rotaļāties, mācīties un piedalīties radošās darbnīcās, attīstot savu zinātkāri un iztēli.

Vairāk informācijas: http://www.discover.org.uk/all-events/.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja