Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Latviski izdots Ivana Fīla romāns Kameju gravētājs

Apgāds Jumava izdevis ir oriģinālā un neparastā čehu autora Ivana Fīla grāmatu Kameju gravētājs, informēja izdevniecības pārstāvji.

Romāns ir izraujoša balāde par mīlestību starp debesīm un zemi, skaistumu un reibumu, noziegumu un sodu.
Par Mežonīgā ezera Burvi, kas piepildījis visu alķīmiķu seno sapni un radījis nemirstīgu cilvēku, par meiteni, kurai dāvāta spēja redzēt savas bijušās dzīves, par mīlētājiem, kas kopā piedzīvo visskaistāko visa skaistuma skaistumu. Reiz, pirms simt gadiem…

"Es vienmēr priecājos iepazīstināt Latvijas auditoriju ar Čehiju un tās kultūru, kurai ir senas tradīcijas un augsts līmenis. Tagad man ir iespēja ieteikt čehu autora Ivana Fīlas grāmatu, kurai piemīt viss, lai patiešām piesaistītu lasītāju. Tās autors ir ļoti daudz sasniedzis mākslas jomā. Viņš ir režisors, scenārists un fotogrāfs, daudzu interesantu dokumentālo filmu veidotājs, piemēram, par Čehijas prezidentu Vāclavu Havelu, kā arī uzņēmis divas mākslas filmas, kas abas ieguva Čehijas augstāko apbalvojumu kino jomā – Čehu lauvu. Par tām saņemtas balvas arī starptautiskos festivālos un nominācijas tādām augstākajām kino balvām kā Oskars un Zelta globuss. Filmu scenāriju veidošanā I. Fīla sadarbojas, piemēram, ar Stīvenu Spīlbergu. Nav šaubu, ka šim autoram piemīt daudzpusīgs talants. Viņa pirmā grāmata Cilvēks, kurš stāvēja savā ceļā atklāja Fīla spēcīgo literāro talantu, turklāt kopš tas iznākšanas Čehijā 2018. gadā ir izdota jau trīs reizes. Šī grāmata piesaistīja ne vien lielu sabiedrības, bet arī producentu interesi attiecībā uz iespēju uzņemt uz tās pamata filmu.

Jaunā grāmata Kameju gravētājs ir pavisam cits žanrs. Tas ir maģisks reālisms, valdzinošs stāsts, kas jums vienkārši jāizlasa līdz pēdējai lapai. Spēcīgo stāstu papildina ne mazāk spēcīgas, oriģinālas un iespaidīgas čehu autores Katrīnas Sidonovas ilustrācijas. Ticu, ka grāmata jūs ieinteresēs un iepriecinās, kā arī padarīs pašreizējo grūto laiku patīkamāku. Es arī uzskatu, ka tā mudinās jūs turpināt interesēties par čehu kultūru," par grāmatu raksta Čehijas Republikas vēstniece Latvijā Jana Hinkova.

Romāna autors Ivans Fīla (Ivan Fíla) ir kinorežisors, scenārists un rakstnieks. Starp viņa nozīmīgākajiem darbiem minama filma Lea, kas nominēta Zelta globusam un Eiropas Kino balvai, un filma Zagļu karalis, kas iekļauta plašākā Oskara balvas nominācijā un saņēmusi balvu par labāko Eiropas scenāriju. Starptautiski panākumi Ivanam Fīlam pavēra ceļu uz Holivudu, kur pēc Stīvena Spīlberga ielūguma viņš studijai DreamWorks uzrakstīja scenāriju filmai Betty Schimmel Story. Viņš ir uzņēmis arī vairākas dokumentālās filmas ārvalstu televīzijām, tostarp filmu Vāclavs Havels - čehu pasaka. Viņa iepriekšējais romāns - kāda čehu komunistu politiķa dzīvesstāsts - Čehijā kļuva par bestselleru. Ivans Fīla pamīšus dzīvo Losandželosā, Frankfurtē un Prāgā.

Grāmatu iespējams iegādāties –  www.jumava.lv un Jumavas grāmatnīcās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja