Grāmatai Dikāna diēta ir milzīgi panākumi ne tikai Francijā, kur tā ir nacionālais bestsellers, tagad tā jau pārtulkota četrpadsmit valodās un izdota 32 valstīs. Šobrīd tā ir populārākā diēta, ko piekopj daudzas slavenības, un tādēļ šī augsta proteīnu satura diēta ir arī preses uzmanības centrā. Pateicoties tai Dženifera Lopesa atguva savu ideālo figūru pēc dvīņu piedzimšanas, Kembridžas hercogiene Keita Midltone, gatavojoties kāzām, notievēja par diviem izmēriem, bet pēc krievu preses ziņām, Dikāna diētu šobrīd ar lieliskiem rezultātiem izmanto Krievijas popkultūras ikona Alla Pugačova.
Dikāna diēta ir četru posmu programma, kuru izveidojis un pilnveidojis franču ārsts 35 gadu garumā. Būtībā tas ir uztura plāns ar augstu proteīnu un samērā zemu kaloriju saturu. Pirmā fāze – “uzbrukums” – ir visai vienkāršs: drīkst ēst, cik vien vēlas, kad vien vēlas – produktus, kas satur liesu proteīnu (gaļa un zivis, olas, piena produkti). Šajā fāzē tiek zaudēts no 0,5 līdz 1kg svara, un tā ilgst (atkarībā no cilvēka) no 2 līdz 7 dienām. Otrajā fāzē jāēd pārmaiņus proteīni un dārzeņi. Trešajā fāzē tiek nostiprināti rezultāti (10 dienas par katru zaudēto kilogramu), kurā nosacījumi ļauj ēst arī augļus, maizi un citus cieti saturošus produktus. Pēdējā, stabilizācijas fāzē, ēst var visu, ko vēlaties, jāievēro tikai trīs noteikumi, to skaitā slavenās "proteīnu ceturtdienas".
Viena no diētas panākumu atslēgām ir tās vienkāršība – nav jāskaita kalorijas, jāsver sastāvdaļas vai jābadojas. Tā ir īpaši piemērota korpulentiem cilvēkiem, jo diētas radītājs ir ņēmis vērā viņu psiholoģiskās īpašības. Vēl šī diēta būs īsts atradums gardēžiem, kas vēlas zaudēt liekos kilogramus, it īpaši tiem, kam garšo gaļa.
lll