Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Iznākusi grāmata Latvija Londonā

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) klajā laidusi grāmatu Latvija Londonā. Tā ļaus vēlreiz pakavēties aizvadītās vasaras spilgtākajos Olimpiskajos notikumos Londonā, kurus tvēruši Latvijas ievērojamākie sporta žurnālisti un fotogrāfi. Šī jau ir desmitā LOK grāmata par mūsu labāko sportistu startiem Olimpiskajās spēlēs kopš 1992.

gada. Cietos vākos iesieto, 272 lapaspuses biezo grāmatu ar vairāk nekā 300 fotoattēliem veido 21 sadaļa, kurā varēs ne tikai apskatīt, bet arī izlasīt par Latvijas olimpiskajiem startiem latviešu un angļu valodā. Grāmata veltīta visiem četrdesmit pieciem Latvijas sportistiem, kas piedalījās XXX Olimpiādes spēlēs Londonā. Latvijas atlētu sniegums trīspadsmit sporta veidos ir atspoguļots zem intriģējošiem sadaļu virsrakstiem – Devītā eksāmena biļete, Kā paklupa veiksme, Triumfa sekundes un šaubu stundas vai Sveiciens Boratam. Pateicoties autoru un fotogrāfu meistarībai, lasītājiem ļauts ieskatīties arī Latvijas Olimpiskās delegācijas dzīvē viņpus sporta arēnām, kur svarīgu lomu spēlē treneri, mediķi un tehniskais personāls. Izveidotas arī atsevišķas sadaļas par Latvijas sportistu veikumu, startējot citu valstu komandās, arī par kaimiņvalstu – Lietuvas un Igaunijas, sasniegumiem Londonā. Pirmo reizi lasītāju vērtējumam grāmatā apkopoti visi Latvijas sportistu rezultāti Olimpiādes spēlēs simt gadu garumā, sākot no 1912.gada. Tāpat kā Pekinas un Vankūveras Olimpisko spēļu grāmatu arī Latvija Londonā sastādītājs un redaktors ir Dainis Caune, bet fotoredaktors - Ilmārs Znotiņš.Tekstus kopā ar Daini Cauni veidoja visi Londonas Olimpiskajās spēlēs akreditētie preses žurnālisti – Arturs Vaiders (parsportu.lv), Gundars Galkins (z/a BNS), Ingmārs Jurisons (sportacentrs.com), Vladimirs Ivanovs (Telegraf), Ilvars Koscinkevičs (Sporta Avīze), Ilmārs Stūriška (Latvijas Avīze), Ints Megnis (z/a LETA) un Armands Sametis (Diena).Savukārt Ilmārs Znotiņš grāmatā apvienoja visu spēlēs akreditēto fotogrāfu – paša Znotiņa, Romāna Kokšarova (f/a F64), Aivara Liepiņa (Diena), Viestura Serdāna (Latvijas Avīze), un atsevišķu spēļu dalībnieku privāto arhīvu labākās fotogrāfijas.Izdevuma angļu valodas teksta redaktors ir Valdis Jānis Kursietis.Grāmatu drukāja Preses nams Baltic, sagatavoja dizaina aģentūra DUE, mākslinieks Rihards Delvers.Līdz šim izdevumos fiksēti mūsu olimpiešu starti Albērvilā, Barselonā, Lillehammerē, Nagano, Sidnejā, Soltleiksitijā, Atēnās, Turīnā, Pekinā un Vankūverā (nav atsevišķa izdevuma tikai par Atlantas Olimpiskajām spēlēm 1996.gadā). Tās ir vēsturiskas liecības tam, kādi bijām pirms divdesmit gadiem, kā esam attīstījušies un kādi esam tagad.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja