Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Iznācis Leldes Stumbres romāns Karalis Līrs un viņa četras meitas

Izdevniecība Latvijas mediji laidusi klajā dzejnieces, dramaturģes un publicistes Leldes Stumbres Vakara romāna sērijas grāmatu Karalis Līrs un viņa četras meitas. Vāka māksliniece Nataļja Kugajevska.

Vakara romānu sērijā iznāk jaunākie, latviešu autoru, Vakara romāna konkursa laureātu darbi. Konkursa mērķis ir veicināt latviešu oriģinālliteratūras tapšanu, izdodot aktuālas, mākslinieciski augstvērtīgas, interesantas un vizuāli pievilcīgas grāmatas. Sērijas ietvaros reizi mēnesī iznāk grāmatas par mīlestību un naidu, sarežģītām attiecībām, noziegumiem, ar neparedzētiem sižeta pavērsieniem.

Lepnais vientuļnieks, finansists Reins Kapkalns izrauts nāvei no rokām, atgriezies no slimnīcas, taču nespēj pat piecelties no gultas. Nespēdams lasīt, viņš spiests caurām dienām klausīties meitu sarunas otrā istabā un pārdomāt savu dzīvi. Visu mūžu viņš vairāk paļāvies uz cipariem, nevis cilvēkiem; trīsreiz precējies un trīsreiz šķīries, īstu kaislību viņš piedzīvojis tikai vienreiz, kad kā košs tauriņš viņa sirdī ielidoja jaunā dziedātāja Iza...

"Vai finansistu Reinu Kapkalnu gadiem ilgi pazinušie sacītu, ka viņš, egoists līdz kaula smadzenēm, kādu spēj no sirds mīlēt? Kur nu!... Dzīvojis vienīgi sev, pret šķirtajām sievām salti lietišķs, nav audzinājis nevienu no trijām meitām. Tiesa, ir vēl ceturtā un viņas traģiski bojā gājusī māte, kuras klātbūtnē Reins nometis bruņas, atklādamies neaizsargāti ievainojams. Grāmata, kuras galvenais varonis izsauc līdzjūtību un kaitina, raisot naidu un žēlumu vienlaikus," - rakstniece Monika Zīle.

"Karalis Līrs un viņa četras meitas – romāna nosaukums ir iespaidīgs, ar hrestomātisku pieskaņu, lasītājam atliek cerēt arī uz iztirzājumu – pašu romānu. Man ir lielas aizdomas, ka cerības piepildīsies," - Aivars Eipurs.


Lelde Stumbre (1952) – dzejniece, dramaturģe, prozaiķe, publiciste, vairāk nekā 50 profesionālajos teātros iestudētu lugu un sešu romānu autore. Absurda un sirreālisma dramaturģijas pamatlicēja latviešu drāmā. Bijusi Vides aizsardzības kluba viceprezidente un Zaļās atmodas muzeja vadītāja.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja