Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Izdots Aivara Neibarta dzejas krājums bērniem Ņaudiena.rrr

Izdevniecība Latvijas Mediji laidusi klajā dzejnieka Aivara Neibarta dzejas krājumu Ņaudiena.rrr. Dzejas krājumu sastādījusi Sarmīte Neibarte. Ilustrējusi Gundega Muzikante.

Ņaudiena.rrr ir dzejas krājums visu vecumu bērniem, kas spēj ar labsirdību saskatīt ačgārni neparasto valodā, dzīvniekos un cilvēkos mums visapkārt, kā arī pašiem sevi. Tas ir lēciens brīnumainā vārdu spēļu un dažādu neierastu būtņu pasaulē, kur sadzīvo suņi, kaķi, vārnas, cilvēki... reizē tik pazīstami, bet vai tiešām?

Aivara Neibarta dzeju grāmatā jaunās dimensijās ietērpj izcilā latviešu māksliniece Gundega Muzikante – tā vien šķiet, ka ilustrācijas tūliņ izkāps no grāmatas!

Dzejnieka Aivara Neibarta jeb Ņurbuļa (1939-2001), vieta Latvijas kultūrā ir tikpat neparasta un reizē nozīmīga, kāds bijis viņš pats. Izdoti vairāki dzejoļu krājumi bērniem, kuros atklājas mīlestība pret dzīvo radību, visu savdabīgo, kā arī Rīgu, īpaši Torņakalna apkaimi. Ņaudiena.rrr nav izņēmums.

Dzejnieka dzīvesbiedre Sarmīte Neibarte viņa "pūralādē" (atvilktnē) ir atradusi mapīti ar īsu uzrakstu Ņaudiena un nu, 20 gadus pēc A. Neibarta traģiskās nāves, ir sagatavojusi dzejoļu krājumu bērniem Ņaudiena.rrr, kura lappusēs sadzīvo gan kaķi, gan suņi, mūdzis, bitīte matos, vējš smilgās, noskrandis akmens, ceļš kā uzticīgs suns.

Aivars Neibarts valodu pakļauj savai gribai, spēlēdamies ar vārdu "ņaudēt", "riet", "rietēt", "suns" u.c. nozīmēm. Ne viss Aivara Neibarta literārais mantojums ir saglabājies, tāpēc iespēja publicēt jaunu dzejoļu krājumu, ar ko iepazīstināt jaunu lasītāju paaudzi, ir ļoti nozīmīga.

Krājuma literārais redaktors ir dzejnieks Aivars Eipurs.

Gundega Muzikante (1964) ir godalgoda latviešu māksliniece un grāmatu ilustratore. Gundegas ilustrētās grāmatas vairākkārt nominētas Latvijas Grāmatizdevēju asociācijas gada skaistāko grāmatu konkursā Zelta ābele, viņa ir Indriķa Zeberiņa un Pastariņa prēmijas laureāte.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja