Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Tautumeitas uzzied festivālā

Puķu vainadziņi piedzīvo otro elpu, kļūstot par ikvienas mūsdienīgi domājošas meitenes svētku aksesuāru

Likās, ka vīrieši nu varēs atviegloti nopūsties – pēc biksēm ar zemo stakli, par kurām daži modes teroristi ironizēja kā par kājās uzvilktu džemperi, legingiem un caurumainajām gumijas sandalēm jeb krokšiem daiļā dzimuma aksesuāru pasaulē beidzot parādījies arī kas skaists – matos ievīti ziedi. Šad tad jau arī kāds atļaujas pasapņot par īstām pornozvaigznēm, tomēr savu sieviņu gan jau katrs otrais brīvais un tradicionāli domājošais Latvijas vīrietis iztēlojas kā savā pārliecībā īstu tautumeitu – ar dabiski sārtiem vaigiem, vieglā lina kleitiņā un gariem, vijīgiem matiem, kurus ideālā gadījumā vēl izdaiļo tikko pļavā plūkti ziedi.

Bet nekā! Uzķērušas jauno tendenci, meičas visai operatīvi sāka sacensties, kuras ziedu rota būs krāšņāka, lielāka, iespaidīgāka un – galvenais – izturīgāka. Ziedu kaujas ekspresīvāko uzliesmojumu varēja vērot festivālā Positivus, kurā daudzas bija tik ļoti aizrāvušās ar galvasrotu paraugdemonstrējumiem, ka aizmirsušas paraudzīties debesīs, lai konstatētu, ka jānovelk gumijnieki. Taču izrādījās, ka arī šajā ziņā igauņi ir mums priekšā, jo dziedātājas Īrisas milzu rozā mikimausu ausis no puķēm tomēr kļuva par vienu no pamanāmākajām galvasrotām šajā žanrā. It kā jau tāpat nebūtu pieticis ar Igaunijas prezidenta dendija demonstratīvo ierašanos, aizēnojot visas mūsu pašmāju zvaigznes.

Līdzīgi gan šovasar esot gājis arī citos festivālos ārzemēs – tas tikai nozīmē, ka beidzot ejam vienā solī ar pārējās Eiropas aktualitātēm, nevis neveiksmīgi ķerstām tās aiz astes. Runā, ka ziedu vainagus par kultu padarījusi savu laikmetu iemiesojošā amerikāņu dziedātāja Lana del Reja, kura šo galvasrotu bija uzlikusi galvā videoklipā Born to Die. Taču nav skaidrs, kurā brīdī visas latviešu meitenes, kuras jau no bērnu dienām sēdējušas pļavās un pinušas sev vainadziņus un Ziemassvētkos rotājušas īstas, nevis mākslīgās eglītes, pēkšņi sākušas uzskatīt, ka plastmasai piemīt kičs un elegance. Tie ir ne jau mazi, askētiski ziediņi vai pieticīgs vainadziņš, bet izlecošas, spilgtas krāsas plastmasas rozes. Starp citu, noklausījos, ka daži, šo balagānu vērojot, pat lietoja salīdzinājumu ar dažām tautām raksturīgo kapu kopu dizainu.

Tomēr, ja kādu vēl jauniņo modes tendences apguvēju ielīksmojuši šie tautiskie vainadziņi jaunā apdarē, varu ieteikt, kas vēl tādā gadījumā noteikti jāievēro, – mati nedrīkst būt taisni, bet apģērbam jābūt nedaudz nevīžīgam, taču vienkāršam, lai ļautu izcelties ziediem. Jācer tikai, ka šīs pārmērīgās ziedu rotu izpausmes palēnām neliks izskatīties bezgaumīgiem arī mīļajiem pļavu vainadziņiem vai mazai vizbulītei aiz auss pelēkā ikdienā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja