Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Ziemeļlatgalē notiks pirmais starptautiskais folkloras deju festivāls Lipa kust

No 22. līdz 26. augustam Ziemeļlatgalē - Viļakas un Baltinavas novados - notiks pirmais starptautiskais folkloras deju festivāls Lipa kust, kurā piedalīsies folkloras kopas no Latvijas, Lietuvas, Rumānijas un Slovākijas, danču vakaros, meistarklasēs un koncertos parādot Eiropas tradicionālo deju daudzveidību, informēja festivāla organizators Andris Slišāns.

Pirmajā starptautiskajā folkloras festivālā Lipa kust piedalīsies tradicionālās mūzikas klubs Vešeta no Lietuvas, folkloras kopa Doina Rebrei no Rumānijas, folkloras kopa Dubrava no Slovākijas, kā arī etno kompānija Zeidi, folkloras kopas Egle un Rekavas dzintars un festivāla idejas autori – folkloras kopa Upīte.

Festivāla mērķis ir popularizēt tradicionālās dejas un to dažādību, aicināt interesēties par vietējo un citu valstu folkloru, kā arī tradicionālās kultūras norisēs arvien vairāk iesaistīt vietējo sabiedrību. Ideja rīkot festivālu radusies folkoras kopas Upīte vadītājiem Andrim Slišānam un Ligitai Spridzānei vēlmē redzēt dejojošu Ziemeļlatgali.

Plānots, ka starptautisks folkloras festivāls Upītē turpmāk varētu notikt katru otro gadu, īstenojot ideju, ka pat vistālākajos valsts nostūros dažādos veidos var aktīvi rosīties un justies piederīgs Latvijai.

Festivāla Lipa kust programmā piecu dienu ilgumā iecerēti gan publiski pasākumi, gan pasākumi tikai festivāla dalībniekiem. Ikviens interesents būs gaidīts iepazīšanās danču vakarā Balkanu dabas parkā 22. augustā, valstu prezentāciju pasākumā Upītes Tautas namā 23. augustā, rumāņu, slovāku, lietuviešu un latviešu danču meistarklasēs Balkanos un folkloras kopu koncertos Baltinavā, Rekovā un Medņevā 24. augustā, kā arī visu dalībnieku noslēguma koncertā Upītē 25. augustā.

Savukārt festivāla dalībnieki dosies vairākās Viļakas un Baltinavas novadus izzinošās ekskursijās.

Starptautiskais folkloras festivāls Lipa kust šogad būs arī daļa no tradicionālajiem Upītes ciema svētkiem Svātki Upītie, kuros līdzās festivālam būs arī tradicionālās Latvijas teātru viesizrādes – 20. augustā Upītē
varēs skatīt Latvijas Nacionālā teātra izrādi Zēns, bet 26. augustā Dirty Deal Teatro viesizrādi Baltā grāmata. Svētku noslēgumā – tradicionālā nakts trase ar uzdevumiem un pārsteigumiem un grupas Unknown Artist koncerts-balle.

Folkloras festivālu organizē biedrība Upītes jauniešu folkloras kopa un nemateriālās kultūras mantojuma centrs Upīte, atbalsta Viļakas novada dome un Baltinavas novada dome. Festivāls tiek īstenots Valsts kultūrkapitāla fonda mērķprogrammā Latvijai – 100.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja