Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

TDA Vektors 65 gadu jubilejas lielkoncertā pulcēs labākos Rīgas tautas deju ansambļus

Šī gada 13. aprīlī Rīgas Tehniskās universitātes tautas deju ansamblis Vektors Ķīpsalas izstāžu hallē ar vērienīgu un sirsnīgu lielkoncertu atzīmēs savu 65 gadu jubileju.

Ansambļa jubilejas sezona iezīmējusies ar spilgtiem notikumiem - iegūta Lielā balva XXVII Vispārējo latviešu Dziesmu un XVII Deju svētku finālkonkursā, izveidots deju uzvedums Aiz ko garš pavasar's?, ko skatītāju vērtējumam ansamblis nodos 12.aprīlī. Savukārt jubilejas kulminācijā iecerēts pulcēt labākos Rīgas tautas deju ansambļus krāšņā koncertā  – TDA Vektors 65 gadu jubilejas lielkoncertā.

Lielkoncertā pulcēsies vairāk nekā 500 dejotāji no TDA Ačkups, TDA Dancis, DA Daiļrade, TDA Gatve, TDA Līgo, TDA Teiksma, TDA Rotaļa, TDA Zelta sietiņš un Deju skolas Dzirnas. Savukārt pats gaviļnieks TDA Vektors lielkoncertā piedalīsies 150 dejotāju sastāvā. 

Koncerta mākslinieciskā vadītāja Dagmāra Bārbale stāsta: “Sākotnēji bijām iecerējuši lielkoncertā izdejot tikai tās dejas, kas 65 gadu laikā radušās Vektorā un nu, ieguvušas gan dejotāju, gan skatītāju mīlestību, arī citos ansambļos tiek sauktas par savējām. Izdejosim Ulda Šteina dejas Vāveru polka, Dancis pa trim un Vadžu dancis, kas tapušas Vektorā pagājušā gadsimta 60.-90.gados, Agra Daņiļeviča Ampeļdanci, ko horegrāfs veidoja tieši Vektora un Dzirnu dejotājiem 2015.gadā. Tāpat programmā  iekļautas arī manas dejas - Skaista mana tēvu zeme, Dievzemīte, tēvzemīte, Uz Kurzem'! un Brosnej, puika, tū dzeršonu, kas radušās Vektorā, bet nu jau iekļautas arī citu ansambļu repertuārā. Tomēr, pilnveidojot koncerta scenāriju, sapratām, ka ja jau reiz mūsu lielkoncertā piedalās tik daudz mūsu draugu, tad jāizdejo arī tās dejas, kuras esam tā teikt “aizguvuši” no saviem draugu ansambļiem. Tāpēc kopā ar TDA Dancis izdejosim Alfrēda Spuras Manai dzimtenei, ar TDA Teiksma izdejosim Jāņa Ērgļa Es izjāju Prūšu zemi, ar DA Daiļradi izdejosim Agra Daņiļeviča Aiz Daugavas vara dārzs, ar TDA Rotaļa izdejosim Diānas Gavares Es tev došu skaistu sētu, bet ar TDA Līgo mūs jau gadiem ir saistījusi Jāņa Purviņa deja Sasala jūrīna.

Vektora 65 gadu jubilejas lielkoncerts neapšaubāmi ir viens no šī pavasara gaidītākajiem latviešu skatuviskās dejas notikumiem, jo tajā varēsim baudīt ne tikai iemīļotas dejas, bet arī tvert mirkli, kad katrs ansamblis sniedz savu  - neatkārtojamu  -  horeogrāfisko izpildījumu.  Tam piekrīt arī paši vektorieši: “Šī patiesi ir gaidīta un lolota ansambļa dzimšanas diena, kuru vēlamies svinēt paši un radīt svētkus citiem. Aiz muguras ir saspringtais Dziesmu un deju svētku laiks, kad visa skatuviskās tautas dejas saime vairāk ir koncentrējusies uz obligāto repertuāru un tā apguvi. Šoreiz būsim uz skatuves ne lai mērotos spēkiem, bet kopā radītu sirsnīgus svētkus, izdejojot iemīļotas un nozīmīgas dejas kā mums  – Vektoram, tā mūsu draugiem. No sirds varam teikt, ka skatītājus gaida īpaša un emocijām bagāta koncertprogramma ar īstu izdancošanos!

Lielkoncertu rīko biedrība Vektors ar RTU atbalstu.

Biļetes pieejamas Biļešu paradīzes kasēs.


 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja