Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā norisināsies apvienības IevaKrish izrāde Labra nams

Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā 8. un 9. novembrī plkst 18.00 varēs piedzīvot apvienības IevaKrish telpiskas skaņas horeogrāfijas izrādi Labra nams, kas notiks izrādes Latvijas viesizrāžu cikla ietvaros.

Labra nams ir unikāla skaņas horeogrāfija, kuru izveidojusi mākslinieku apvienība IevaKrish (Ieva Gaurilčikaitė-Sants un Krišjānis Sants) sadarbībā ar komponistu Jēkabu Nīmani. Tās pamatā ir ap un starp apmeklētājiem veidota horeogrāfija un tai sekojoša skaņa - Jēkaba Nīmaņa radītas īsas muzikālas vienības, kuru atskaņošanas gaitu, vietu un secību nosaka mākslinieku veidotais, vizuāli neredzamais dejas raksts.

Izrāde apvieno horeogrāfiju un skaņu, lai radītu unikālu un visaptverošu pieredzi, paverot durvis uz sajūtu pasauli. Apmeklētāji tiks vadīti cauri skaņas izrādei, piedzīvojot to ar aizsietām acīm un paļaujoties tikai uz savu dzirdi. Izrādē piedalās četri dejotāji, kas aprīkoti ar īpaši izstrādātiem elektroniskiem mūzikas instrumentiem, veidojot dinamisku, telpisku skaņas ainavu. Katram skatītājam tiek piešķirta nejauši izvēlēta vieta, nodrošinot patiesi unikālu dzirdes ceļojumu.

Labra nams ir veidots ar nodomu radīt iekļaujošu klātienes mākslas darba pieredzi ārpus vizuālās uztveres, tādejādi izrāde ir īpaši piemērota cilvēkiem ar redzes traucējumiem. Tādēļ pirms izrādes plkst. 17.00 Latvijas Nacionālais mākas muzejs izrādes apmeklētājiem piedāvā apmeklēt neredzīgām un vājredzīgām personām pielāgotu ekskursiju muzejā, kas papildināta ar taktilu un muzikālu pieredzi. Ekskursijai lūdzam pieteikties, rakstot uz [email protected].

"Jau astoto gadu programmas People to People ietvaros Latvijā atbalstām iekļaujošus mākslas un kultūras notikumus, kas veicina izpratni par atšķirīgo un iedrošina veidot dialogu par nozīmīgiem tematiem. Arī Labra nams ir viens no šādiem kultūras notikumiem, radot unikālu pieredzi ārpus vizuālās uztveres, iesaku piedzīvot ikvienam," saka British Council pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Matesoviča.

Apvienojot mērķi veidot viesizrāžu tīklu Latvijā un vēlmi ar izrādi Labra nams sasniegt pēc iespējas plašāku mērķauditoriju Latvijā, ar Valsts Kultūrkapitāla fonda, Vidzemes plānošanas reģiona un British Council pārstāvniecības Latvijā atbalstu tapis izrādes Labra nams viesizrāžu cikls.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja