1. Vērša asti kārtīgi noskalo, sacērt gabalos. Dārzeņus nomizo. Sīpolu sagriež
gredzenos, burkānus un seleriju - šķēlītēs. Ķiploka daiviņas saspiež ar naža
plato daļu.
2. Katlā ar biezu dibenu uzkarsē eļļu. Tajā 5-6 min. apcep astes gabalus no visām pusēm. Pievieno sagatavotos dārzeņus un cep vēl 5 min. Pievieno tomātus ar visu sulu un cep vēl 2-3 min. Pārlej ar 1,5 1 ūdens, pievieno piparus, sāli, uzvāra, samazina uguni, uzliek vāku un vāra 3-4 stundas, līdz gaļa atdalās no kauliem. Ja nepieciešams, ilgās vārīšanās laikā pielej ūdeni.
3. Gatavu zupu noņem no uguns, izņem gaļu un atdala no kauliem. Zupu atdzesē, nosmeļ taukus.
4. Pirms pasniegšanas zupai pievieno gaļu, uzkarsē, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.
5. Pasniedz ar zaļumiem.