Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Vērša astes zupa

Pagatavošana:

1. Vērša asti kārtīgi noskalo, sacērt gabalos. Dārzeņus nomizo. Sīpolu sagriež gredzenos, burkānus un seleriju - šķēlītēs. Ķiploka daiviņas saspiež ar naža plato daļu.

2. Katlā ar biezu dibenu uzkarsē eļļu. Tajā 5-6 min. apcep astes gabalus no visām pusēm. Pievieno sagatavotos dārzeņus un cep vēl 5 min. Pievieno tomātus ar visu sulu un cep vēl 2-3 min. Pārlej ar 1,5 1 ūdens, pievieno piparus, sāli, uzvāra, samazina uguni, uzliek vāku un vāra 3-4 stundas, līdz gaļa atdalās no kauliem. Ja nepieciešams, ilgās vārīšanās laikā pielej ūdeni.

3. Gatavu zupu noņem no uguns, izņem gaļu un atdala no kauliem. Zupu atdzesē, nosmeļ taukus.

4. Pirms pasniegšanas zupai pievieno gaļu, uzkarsē, pievieno pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus.

5. Pasniedz ar zaļumiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Četrām porcijām vajadzēs:

1 kg teļa astes, 2 burkānus, 2 sīpolus, 1 selerijas kātu, 400 g tomātu savā sulā, 2 ēd. k. olīveļļas, 2 ķiploka daiviņas, smaržīgos piparus, sāli.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko