Burtiskā tulkojumā no angļu valodas smoothy nozīmē "gluds". Runājot par dzērienu, šis vārds apzīmē viendabīgu, pabiezu kokteili, kas gatavots no biezām, nepārstrādātām sastāvdaļām – svaigiem dārzeņiem un augļiem, sēklām, miziņām, šķiedras ieskaitot. Tāpēc smūtijs noteikti ir biezāks nekā sulu kokteiļi. Otrs smūtija bāzes produkts ir piens, jogurts vai saldējums.
"Ja smūtijam ir pievienots ūdens, tad tas nav īstais smoothie! Īstam smūtijam ūdeni nepievieno, toties var pievienot riekstus, sēklas un auzu pārslas, arī ledu," skaidro šefpavārs Mārtiņš Rītiņš.
Visu rakstu lasiet avīzes Diena ceturtdienas, 15. jūlija, numurā! Ja vēlaties laikraksta saturu turpmāk lasīt drukātā formātā, to iespējams abonēt ŠEIT!