Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Svētdienas garša: Kāpostu un lēcu sautējums

Liekam galdā jauno ražu un izmēģinām ko savādāku no tik pazīstamajiem kāpostiem.

Sastāvdaļas četrām porcijām: 500 g jauno kāpostu, 150 g brūno vai zaļo lēcu, 1 sīpols, 2–3 ķiploka daivas, 2 lauru lapas, čili pēc garšas, 600 ml dārzeņu buljona, mazliet olīveļļas.

Pagatavošana:

1. Katlā ielej 400 ml dārzeņu buljona, pieliek lauru lapas, noskalotas lēcas un vāra 20 minūšu, kamēr gatavas.

2. Tikmēr kāpostu sagriež strēmelēs. Sīpolu un ķiploku sīki sakapā.

3. Karstā olīveļļā dažas minūtes pasautē sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs, tad pievieno kāpostu un ķiploku. Maisot pasautē, līdz kāposts mazliet saplok. 

4. Pielej atlikušo buljonu un sautē tajā kāpostus kādas 10 minūtes.

5. Gatavās lēcas notecina, pievieno kāpostiem, samaisa.

Lai labi garšo! 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko