Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -4 °C
Skaidrs
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Ķirbju, ābolu krēmzupa ar ingveru un rupjmaizes grauzdiņiem

Pagatavošana:

1. Vispirms sagatavo grauzdiņus: ar asu nazi ļoti plānās šķēlītēs, 1 mm, griež rupjmaizi. Liek uz plāts un žāvē cepeškrāsnī 160 °C apmēram 7 min.

2. Visus produktus zupai sagriež kubiņos. Ķirbi un sīpolus apcep sviestā, pievieno sagrieztus ābolus, sāli, ingveru, kariju, čili un melnos piparus, pāri lej buljonu.

3. Vāra, līdz visas sastāvdaļas mīkstas, tad sablenderē vai izberž caur sietu. Dekorē ar saldā krējuma lāsi, uzber šķipsniņu sagrauzdētu, piestā saberztu ķimeņu un kādu zaļumu, lapiņu (piemēram, šajā zupā ļoti labi iederas kinza).

4. Pasniedz ar rupjmaizes grauzdiņiem. Tos var lauzt un likt zupā, var pasniegt atsevišķā trauciņā

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

4 porcijām vajadzēs:

300 g notīrīta ķirbja, 1 nelielu sīpolu, 1 ābolu, 1 ēd. k. sviesta, 600 ml dārzeņu buljona, šķipsnu ķimeņu, pa šķipsnai karija, malta ingvera, čili piparu un svaigi maltu melno piparu, sāli pēc garšas, puskukulīti negrieztas rupjmaizes

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko