Iespējams, mēs esam netaisni pret ķirbi. Tomēr pat tad, ja to cepam, galvenais kompliments ēdienam: nevis - cik garšīgs ķirbis!, bet gan - garšo tik labi, ka nevar pat just, ka gatavots no ķirbja.Nabaga ķirbis, bet tā arī restorāna Ambiente šefpavārs Māris Pastars raksturo šo recepti - pat nepamanīsit, ka ēdat ķirbi.
Jēra gaļas sautējums ķirbī
Pagatavošana:
1. Ķirbim nogriež cepurīti un ar karoti izņem sēklas.
2. Gaļu un dārzeņus sagriež kubiņos, gaļu apcep un nedaudz pasautē.
3. Apcep burkānus, sīpolus, ķiplokus, pievieno apcepto gaļu un gabaliņos sagrieztos kartupeļus un pilda ķirbī.
4. Ķirbim uzliek cepurīti, ķirbja kātiņu var aptīt ar foliju, lai nesadeg.
5. Ķirbi cep cepeškrāsnī 160 grādos aptuveni 60 minūtes.