Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā -3 °C
Skaidrs
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Karamelizēti bumbieri

Receptes autors ir Rimi veselīgas ēšanas kustības Aikāgaršo šefpavārs Normunds Baranovskis.

Pagatavošana:

1. Nomizo bumbierus.

2. Katlā sāc vārīt ūdeni, pievieno vīnogu etiķi, brūno cukuru, krustnagliņas, kanēli, sarīvētu muskatriekstu, anīsa zvaigzni, safrānu, smaržīgos piparus un vāri 3 minūtes.

3. Ūdenī liec veselus bumbierus, tā lai ūdens tos pārklāj , vāri 20 minūtes uz lēnas uguns.

Karameļu mērces pagatavošana:

4. Katliņā izkausē cukuru un pievieno sviestu. Maisi, lai nepiedeg.

5. Pievieno saldo krējumu, nedaudz pakarsē un mērce ir gatava.

6. Novārītos bumbierus kārto uz šķīvja, pārlej ar karameļu mērci, dekorē ar svaigām ogām vai pūdercukuru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Sastāvdaļas (5 porcijām):

Bumbieri 5 gab., ūdens 1 l, vīnogu etiķis 200 ml, brūnais cukurs 100 g, krustnagliņas 1 sauja, kanēļa standziņas 1 gab., muskatrieksts ¼ gab., anīsa zvaigzne 1 gab., smaržīgie pipari 3 gab., safrāns šķipsniņa

Mērcei:

Cukurs 100 g, saldais krējums 200 ml, sviests 100 g

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko