Trīs vienkāršas un garšīgas receptes, ko bērni pēc skolas paši var pagatavot
Karstās maizītes
VAJADZĒS: desas vai šķiņķa gabaliņu, tomātu, olu, sieru, baltmaizes šķēles
Desu vai šķiņķi sagriež salmiņos vai kubiņos, piegriež klāt tomātu, visu liek bļodiņā, pierīvē sieru un pievieno olu, lai siera masa pārāk nenotecētu no maizes. Sagatavoto masu bagātīgi liek uz tostermaizes šķēlēm un sakarsētā cepeškrāsnī cep 10—15 minūtes.
Pankūkas
VAJADZĒS: 2 olas, 150 g miltu, glāzi piena, ievārījumu vai sieru
Bļodā iesit olas un tās sakuļ, lēnām ber klāt miltus, tad tāpat, lēnām maisot, pielej netreknu pienu. Maisa, kamēr masa kļūst viendabīga. Sakarsē pannu un ar nelielu kausiņu lej pankūku mīklu plānā kārtiņā uz pannas. Pankūkas apcep no abām pusēm zeltainas. Tās var pildīt ar omes zapti vai sarīvētu sieru. Ja pankūkas pilda ar sieru, tās vajag mazliet pakarsēt krāsnī, lai siers pakūst. Pirmajās pankūku gatavošanas reizēs mammai vajadzētu asistēt savam bērnam.
Spageti ar sieru un olu
VAJADZĒS:
sauju spageti
olu
siera gabaliņu
tomātu
Vārošā sālsūdenī ievieto sauju spageti un, pa laikam apmaisot, vāra aptuveni 8—10 minūtes. Tad spageti nokāš caurdurī. Uz sakarsētas pannas uzsit olu, samaisa un pievieno nokāstos spageti. Vēlreiz kārtīgi visu samaisa un pārkaisa ar sarīvētu sieru. Uz maigas uguns cep piecas minūtes, tad visu kārto uz šķīvja un pāri vēl pārkaisa mazliet sarīvēta siera.
Ēdot var piekost tomātu. Daudzi bērni virsū klāj tomātu kečupu. Arī nav slikti.
Uzmanību!
Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.