Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Svētdiena, 24. novembris
Velta, Velda

Rudens kokteiļi

Nav piemērotāka laika, kad gatavot un dzert veselīgus sulu kokteiļus, kā septembris. Dārzi pilni ar rudens āboliem, burkāni nobrieduši, dzērvenes nogatavojušās. Četras idejas veselīgai septembra nogalei piedāvā restorāna Bibliotēka bārmenis Rihards Gulbis.

Dzērveņu punšs

Sastāvdaļas 300 ml krūzei: 150 ml dzērveņu morsa vai pašgatavota dzērveņu
dzēriena, naža gals (ļoti maz!) sarīvēta muskatrieksta,
1 daiviņa apelsīna, 30 ml medus, 5 g vaniļas cukura, sauja mazos gabaliņos sagrieztu saldskābu ābolu, kanēlis.
1. Uz lēnas uguns karsē dzērveņu dzērienu kopā ar muskatriekstu.
2. Atsevišķā traukā ābolu gabaliņus apviļā kanēlī.
3. Kad dzērveņu dzēriens uzkarsis līdz apmēram 70 grādiem (piešaujot pirkstu, tas vairs netur karstumu), uguni nogriež un lej šķidrumu krūzē.
4. Ieber ābolu gabaliņus un pievieno medu.
5. Dzērienu pasniedz ar uzduramo kociņu, lai ābolus vieglāk apēst.

Ingvera martini

Sastāvdaļas 1 martini glāzei: 60 ml džina, 20 ml ingvera sulas, 20 ml laima sulas, 10 ml cukura sīrupa.
1. Šeikerā kādas 30 sekundes krata visas sastāvdaļas.
2. Pārlej dzērienu atdzesētā martini glāzē un pasniedz, dekorētu ar laima miziņu.
Sastāvdaļas 400 ml tējkannai: 2 cidonijas (var ņemt gan svaigas, notīrītas un sagrieztas, gan jau iecukurotas),
50 g dzērveņu, 40 g svaiga ingvera saknes, 3 strēmeles svaiga apelsīna miziņas,
2 šķēles citrona, 1 kanēļa standziņa, 2 krustnagliņas,
50 ml medus, ūdens un nedaudz ruma (pēc vēlēšanās).

Karstais cidoniu un dzērveņu dzēriens


1. Cidoniju šķēlītes, ingvera gabaliņus, dzērvenes, citrona šķēles, apelsīna mizu liek tējkannā un ar stampiņu sastampā, līdz no maisījuma sāk atdalīties šķidrums.
2. Tējkannu pielej ar verdošu ūdeni, pieliek krustnagliņas, kanēļa standziņu un ļauj visam 5-7 minūtes ievilkties.
3. Kad dzēriens nedaudz atdzisis, tam pievieno
medu.
4. Lej krūzē un pa malciņam dzer. Ja vēlas, sildošākam efektam dzērienam var pievienot 15 ml 73% ruma vai 40 ml 50% ruma.


Veselības kokteilis


Sastāvdaļas 200 ml glāzei: 100 ml burkānu sulas,
100 ml Latvijas rudens ābolu sulas, 1 selerijas kāts,
1 galda biete, 70 g ingvera.
1. Vispirms izspiež sulu no selerijas un ingvera, tad no galda bietes un visbeidzot no burkāniem un āboliem.
2. Visas sastāvdaļas samaisa, salej glāzē un dekorē ar kādu maigas garšas zaļumu - zirņa vai kreses dīgstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Benediktīns

Turpinot stāstu par saldajiem liķieriem, šoreiz kārta pienākusi benediktīnam – slavenajam franču dzērienam Bénédictine. Šis liķieris tiek ražots kopš 1863. gada un ir slavens ar savu unikālo garšu, k...

Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko