Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Izklaidīgie programmētāji piemirsuši 29.februāri

Kā ziņojusi kāda portāla lasītāja, šo tīklu benzīntanki nav darbojušies no pusnakts līdz rītam. "Statoil" savā interneta vietnē atzīst, ka tehnisku kļūmju dēļ klientus apkalpot nav bijis iespējams, bet ap pulkst.6 no rīta degvielas uzpildes stacijas darbu atsākušas, dodot iespēju pircējiem norēķināties skaidrā naudā vai ar "Statoil" kartēm, kamēr norēķini ar bankas kartēm pagaidām nav iespējami. Arī visi kases čeki pagaidām tiek izsisti par 1.martu.
Liekas neticami, tomēr tāda regulāra parādība kā 29.februāris, kas atkārtojas ik pēc četriem gadiem, var radīt problēmas degvielas uzpildes staciju klientiem, vēsta Lietuvas portāls "Alfa.lt".

Naktī uz trešdienu ar to saskārušies lielāko degvielas uzpildes staciju tīklu "Statoil" un "Lukoil" klienti. Acīmredzot izklaidīgie programmētāji vienkārši aizmirsuši, ka garajā gadā februārī ir nevis 28, bet 29 dienas. 

"Lukoil Baltija" nekādus skaidrojumus nav sniegusi, vienīgi norādījusi, ka norēķināšanās degvielas uzpildes stacijās atkal iespējama.

"Swedbank" un SEB pārstāvji portālam norādījuši, ka nedz vienā, nedz otrā bankā nekādas problēmas ar norēķināšanos nav fiksētas un ar šo banku kartēm var samaksāt visur, kur to ļauj attiecīgā tirgotāja izmantotā programmatūra.

"Neste Lietuva" pārstāvis atzinis, ka šā tīkla degvielas uzpildes stacijās pēc pusnakts bijušas īslaicīgas problēmas ar norēķināšanos, bet tagad tur varot maksāt ar visām bankas kartēm, tomēr kases kvītis arī tur tiek izdotas par 1.martu. "Fiskālā bloka traucējumi," viņš īsi paskaidrojis iemeslu.

"Viss tiks uzskaitīts, nodokļus samaksāsim, vienīgi mums būs nevis divi 1.marti, bet viens tāds pagarāks," piebildis pārstāvis.

Lietuvas pasta kompānijas "Lietuvos paštas" preses sekretāre apliecinājusi, ka līdz pusdienlaikam pasta klienti nav varējuši norēķināties ar bankas kartēm. Visus pakalpojumus pasts šobrīd sniedz, bet samaksu vēlas saņemt skaidrā naudā.

Pēc portāla rīcībā esošajiem datiem, norēķini ar kartēm traucēti tikai tajās kompānijās, kuras izmanto firmas "Empirija" fiskālās programmas.

Lietuvas Valsts nodokļu inspekcija paziņojusi, ka kases aparāti ražotāju un uzturētāju nevērības dēļ dažās firmās nav bijuši sagatavoti garajam gadam.

Tā atgādinājusi, ka arī šīm firmām ieņēmumi par 29.februāri jāiekļauj šā mēneša grāmatvedības datos. Šai nolūkā tām būs jāizraksta papildu grāmatvedības uzziņa, norādot uz izveidojušos situāciju.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Interesanti

Vairāk Interesanti


Receptes

Vairāk Receptes


Dzīvnieki

Vairāk Dzīvnieki


Notikumi

Vairāk Notikumi


Cits

Vairāk Cits


Tehnoloģijas

Vairāk Tehnoloģijas


Zirnis joko

Vairāk Zirnis joko