Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 20. aprīlis
Mirta, Ziedīte

Tuvie austrumi

Sper svarīgu soli Tuvo Austrumu mieram © DIENA

Turpinot pirms pāris nedēļām sākto attiecību uzlabošanas procesu, Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) prezidents Halīfa bin Zāids Āl Nahaijāns nedēļas nogalē atcēla teju pusgadsimtu ilgo ekonomisko boikotu pret Izraēlu.

AAE oficiāli izbeidz ekonomisko boikotu pret Izraēlu

Apvienoto Arābu Emirātu (AAE) prezidents Halifa bin Zajeds al Nahjans sestdien izdevis dekrētu, kas oficiāli izbeidz ekonomisko boikotu pret Izraēlu, atceļot attiecīgu 1972.gadā pieņemtu likumu un soda sankcijas, kas bija paredzētas par boikota pārkāpšanu.

Sīrijā nogalināts krievu ģenerālmajors

Sīrijas austrumos otrdien blakus Krievijas armijas autokolonnai eksplodējusi mīna, nogalinot krievu ģenerālmajoru un ievainojot vēl divas krievu militārpersonas, atsaucoties uz Aizsardzības ministriju, ziņo Krievijas aģentūras.

Izraēlas tanki apšauda Hamas mērķus Gazas joslā

Izraēlas tanki pirmdien apšaudījuši palestīniešu kustības Hamas mērķus Gazas joslā, šādi turpinot atbildēt uz raķetēm un gaisa baloniem ar degbumbām, kas no Gazas joslas tiek laisti Izraēlas dienviddaļas virzienā.

Upuru skaits Beirūtas sprādzienā pieaudzis līdz 171

Upuru skaits Beirūtā pagājušajā otrdienā notikušajā sprādzienā pieaudzis līdz 171, otrdien paziņojusi Libānas Veselības ministrija. Vienlaikus turpinās glābšanas operācijas, lai arī zūd cerības atrast izdzīvojušos.

Atkāpusies Libānas valdība

Libānas premjerministrs Hasans Diabs pirmdien paziņojis par valdības atkāpšanos. Valdība atkāpusies, reaģējot uz protestiem, ko izraisīja pagājušajā nedēļā Beirūtā notikušais sprādziens, kurā dzīvību zaudēja aptuveni 160 cilvēki un 6000 tika ievainoti.

Sprādziens saasinājis neatrisinātās problēmas © DIENA

Sprādziens, kas aizvadītajā nedēļā nogranda Libānas galvaspilsētā Beirūtā, ievainojot vismaz sešus tūkstošus cilvēku un nogalinot 158, pastiprinājis jau ilgstoši gruzdošās valsts iedzīvotāju dusmas par politiķu bezspēcību un neizdarību. Premjerministrs Hasans Diabs, piekāpjoties protestētāju dusmām un politiskajam spiedienam, nedēļas nogalē paziņoja, ka plāno tuvākajā laikā sarīkot ārkārtas vēlēšanas.