Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Tuvie austrumi

Sprādzienos Bagdādē vismaz 32 bojāgājušie un 110 ievainotie

Divos pašnāvnieku sarīkotos sprādzienos Irākas galvaspilsētā Bagdādē ceturtdien gājuši bojā vismaz 32 cilvēki un vismaz 110 ievainoti, paziņojis Irākas civilās aizsardzības vienības vadītājs ģenerālmajors Kadems Bohans.

Arābu valstis atjauno sarautās attiecības ar Kataru © DIENA

Šonedēļ četras arābu valstis ar Saūda Arābiju priekšgalā nolēma pārtraukt trīs gadus ilgo boikotu pret Kataru un atjaunot attiecības ar nelielo, bet ļoti turīgo valsti. Lai gan Kataras iedzīvotāji un uzņēmēji ir gandarīti par zemes un gaisa robežu ar kaimiņvalstīm atvēršanu, viņi atzīst, ka ''uzticības'' atjaunošana pārējām arābu valstīm prasīs ilgu laiku.

Irāna sāk urāna bagātināšanu līdz 20% līmenim

Irāna sākusi urāna bagātināšanu līdz 20% līmenim, krietni pārsniedzot 3,67% atzīmi, kas noteikta 2015.gada kodolpaktā, pirmdien pavēstīja valdības pārstāvis sakariem ar presi Ali Rabiei un to apstiprinājusi arī Starptautiskā Atomenerģijas aģentūra (IAEA).

Sīrijā Islāma valsts uzbrukumā nogalināti 37 karavīri

Džihādistu grupējuma Islāma valsts kaujinieki trešdien Sīrijā nogalinājuši 37 karavīrus, uzbrūkot no slēpņa autobusam, pavēstīja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Pie Teherānas nogalināts ievērojams irāņu kodolzinātnieks

Netālu no Irānas galvaspilsētā Teherānas piektdien bruņoti uzbrucēji nogalinājuši ievērojamo irāņu kodolzinātnieku Mohsenu Fahrizade, par kuru Rietumiem bijušas aizdomas, ka viņš vadījis slepeno Irānas kodolieroču programmu, vēsta Irānas mediji.

Tesla Ķīnā atsauc 30 000 automobiļu

ASV elektrisko automašīnu ražošanas uzņēmums Tesla Motors atsauks gandrīz 30 000 uz Ķīnu eksportēto automobiļu saistībā ar piekares defektiem, paziņojis Ķīnas tirgus regulators.