Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Tuvie austrumi

Irāna Zemes orbītā pirmoreiz palaidusi militāru satelītu(8)

Irāna trešdien pirmoreiz palaida orbītā ap Zemi militāru satelītu, kas to padarīs par jaunu "pasaules lielvaru", vēstīja Irānas ziņu aģentūra Fars. Satelīta palaišana notika tajā pašā dienā, kad ASV prezidents Donalds Tramps paziņoja, ka devis pavēli armijai uzbrukt un iznīcināt Irānas bruņotās ātrlaivas, ja tās atkal vajās ASV karakuģus.

Izraēla atvieglojusi pandēmijas dēļ noteiktos ierobežojumus

Izraēla no svētdienas atvieglojusi daļu ierobežojumu, kas noteikti cīņā ar jauno koronavīrusu. Izraēlas pagaidu premjerministrs Benjamins Netanjahu skaidroja, ka ierobežojumus bijis iespējams atvieglot, jo jaunā koronavīrusa izplatība ir palēninājusies.

Afganistānā talibi atbrīvojuši vēl 20 cietumniekus

Afganistānas talibi atbrīvojuši vēl 20 valdības puses cietumniekus, un nedēļas laikā šī ir jau trešā šāda grupa, piektdien pavēstīja talibu pārstāvis sakariem ar presi. Līdz ar to kopējais ieslodzīto skaits, kas šonedēļ ir atbrīvoti atbilstoši talibu un ASV vienošanās nosacījumiem, sasniedzis 60.

Afganistānas valdība gatavojas atbrīvot 100 ieslodzītos talibus(1)

Afganistānas valdība trešdien atbrīvos 100 ieslodzītos talibus, ziņu aģentūrai AFP atklājusi kāda augsta ranga amatpersona. Valdība par šādu soli izšķīrusies pēc talibu paziņojuma, ka tie atsauc uz Kabulu nosūtīto delegāciju, kurai ar Afganistānas valdību bija jāapspriež gūstekņu apmaiņas jautājums.

Talibi: Ar ASV noslēgtais miera līgums ir tuvu izjukšanai(5)

Afganistānas talibi svētdien brīdināja, ka ar ASV noslēgtais miera līgums ir tuvu izjukšanai, kritizējot ASV vienošanās pārkāpšanā, arī dronu uzbrukumos mierīgajiem iedzīvotājiem, kā arī pārmetot Afganistānas valdībai, ka tā atlikusi līgumā solīto 5000 talibu cietumnieku atbrīvošanu.

Amerikāņi grasās atstāt trīs militārās bāzes Irākā © DIENA(13)

Tuvāko nedēļu laikā ASV karavīri pametīs un nodos irākiešu pārziņā trīs no astoņām militārajām bāzēm Irākā. Daļu karavīru pārsūtīs uz bāzēm citviet valstī, daļu uz Sīriju un Kuveitu. Kopā valstī atrodas vairāk nekā pieci tūkstoši ASV bruņoto spēku pārstāvju. BBC ziņo – lai arī lēmums par bāzu nodošanu pieņemts jau pagājušajā gadā, pēdējo mēnešu intensīvie uzbrukumi bāzēm un irākiešu pieaugošā neapmierinātība ar amerikāņu klātbūtni valstī plānu ir pasteidzinājuši. Amerikāņi izvāksies no bāzēm, kas atrodas pie Kirkūkas, Mosulas un Sīrijas robežas.

Izraēlā cer uz plašas koalīcijas valdību © DIENA

Politiskās krīzes nogurdinātās Izraēlas prezidents Ruvens Rivlins pirmdien oficiāli valdības veidošanu uzticējis centriskās partijas Zilibaltā līderim Benijam Gancam. "Es kalpošu visu partiju vēlētājiem un visiem Izraēlas pilsoņiem. Es vadīšu centienus atveseļot sabiedrību no koronavīrusa un arī no naida un šķelšanās slimības," pieņemot prezidenta aicinājumu, sacīja Gancs.