Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rietumu mediji noraida apsūdzības, ka iepriekš zinājuši par Hamās uzbrukumu Izraēlai

Ziņu aģentūras Reuters un Associated Press (AP), kā arī telekanāls CNN un avīze New York Times (NYT) noraidījuši Izraēlas komunikāciju ministra Šlomo Karhi apsūdzības, ka ārštata žurnālisti no Gazas joslas, kuri sadarbojās ar Rietumu medijiem, varētu būt iepriekš zinājuši par Hamās 7.oktobra uzbrukumu Izraēlai.

Karhi vēstulē CNN, "Reuters", NYT un AP pieprasīja paskaidrojumus par ziņojumiem, ka šo mediju žurnālisti esot bijuši kopā ar "Hamās" kaujiniekiem iebrukuma laikā un pārraidījuši notiekošo tiešraidē.

Ziņas par to parādījās projekta "HonestReporting" sociālajos tīklos. "HonestReporting" sevi raksturo kā organizāciju, kas cīnās pret mediju dezinformāciju par Izraēlu.

"Rakstu jums ar dziļām bažām par nesenajiem ziņojumiem par jūsu darbinieku iespējamo līdzdalību traģiskajos notikumos Izraēlas dienvidos," teikts Karhi vēstulē. "Esam uzzinājuši, ka daži jūsu organizācijas darbinieki, tostarp fotogrāfi, iepriekš zināja par šīm šausminošajām darbībām un, iespējams, bija kontaktējušies ar vainīgajiem."

Mediji noliedza apsūdzības un apgalvo, ka nezināja iepriekš par gaidāmo uzbrukumu. AP un CNN paziņoja, ka ir pārtraukušas attiecības ar ārštata fotogrāfu Hasanu Eslaju, kad atklājās, ka uzbrukuma laikā viņš bija kopā ar "Hamās" kaujiniekiem.

""Associated Press" nezināja par 7.oktobra uzbrukumiem, pirms tie notika," paziņojumā norādīja AP mediju attiecību direktore Lorēna Īstone. "Pirmās fotogrāfijas, ko AP ieguva no ārštata darbinieka, liecina, ka tās uzņemtas vairāk nekā stundu pēc uzbrukumu sākuma. Uzbrukuma laikā uz robežas nebija neviena AP darbinieka, un neviens AP darbinieks robežu nešķērsoja."

CNN savā paziņojumā norādīja, ka uzbrukuma dienā Eslaja nestrādāja telekanālā.

"Hasans Eslaja, kurš bija ārštata žurnālists un strādāja ar mums un daudziem citiem izdevumiem, 7.oktobrī nestrādāja televīzijas kanālā. No šodienas mēs esam sarāvuši ar viņu jebkādas saites," teikts CNN paziņojumā.

"Reuters" arī noraidīja apsūdzības, ka tam būtu bijusi jebkāda zināšana par uzbrukumu Izraēlai.

""Reuters" kategoriski noliedz, ka aģentūrai bija zināms par uzbrukumu," teikts tās paziņojumā. ""Reuters" publicētās fotogrāfijas tika uzņemtas divas stundas pēc tam, kad "Hamās" raidīja raķetes uz Izraēlas dienvidiem, un vairāk nekā 45 minūtes pēc tam, kad Izraēla paziņoja, ka kaujinieki šķērsojuši robežu."

NYT nāca klajā ar paziņojumu par apsūdzībām pret citu ārštata fotogrāfu Jusefu Masudu, kuru bija pieminējis "HonestReporting".

"Lai gan uzbrukuma dienā Jusefs nestrādāja laikrakstā, viņš kopš tā laika ir veicis mums svarīgu darbu," paziņoja NYT. ""HonestReporting" apgalvojumiem nav nekādu pierādījumu. Mūsu veiktā viņa darba analīze liecina, ka viņš darīja to, ko fotožurnālisti vienmēr dara lielu ziņu notikumu laikā, dokumentējot traģēdiju tās norises laikā."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits