Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Tuvie austrumi

Organizācija: Uzlidojumā Sīrijā nogalināti 26 irākiešu kaujinieki(1)

Uzlidojumā Sīrijas austrumos nogalināti 26 Irākas paramilitārā grupējuma Hashed al Shaabi ( Tautas mobilizācijas spēki) kaujinieki, ceturtdien pavēstīja Lielbritānijā bāzētā sīriešu aktīvistu organizācija Syrian Observatory for Human Rights (SOHR). Uzlidojums, domājams, bija atbildes trieciens uz Bagdādes reģionā notikušo uzbrukumu, kurā tika nogalināti trīs ASV vadītās koalīcijas karavīri.

Smagā autoavārijā Sīrijā gājuši bojā 32 cilvēki

Degvielas vedējam ietriecoties divos lielos autobusos un vēl 15 mašīnās netālu no Sīrijas galvaspilsētas Damaskas, gājuši bojā vismaz 32 cilvēki, tai skaitā svētceļnieki no Irākas, un vēl 77 cilvēki ievainoti.

ASV bloķē ANO paziņojumu par pamieru Sīrijā(7)

ASV piektdien bloķēja ANO Drošības padomes paziņojuma pieņemšanu, kas atbalstītu Krievijas un Turcijas vienošanos par pamieru Sīrijas Idlibas provincē, paziņoja diplomāti pēc sanāksmes aiz slēgtām durvīm.

Sadursmes Afganistānā apdraud līgumu © DIENA(2)

Mazāk nekā 24 stundas pēc tam, kad ASV prezidentam Donaldam Trampam, kā viņš pats saka, bija "ļoti laba saruna" ar radikālā grupējuma Taliban līderi Abdulu Ganī Baradaru, abas puses Afganistānā ir iesaistījušās jaunās sadursmēs. Radikāļi atsākuši uzbrukumus civiliedzīvotājiem un amerikāņu atbalstītajiem Afganistānas drošības spēkiem. Savukārt ASV ziņoja, ka trešdien aizsardzības nolūkos veikts trieciens pret Taliban kaujiniekiem.

Erdogans centīsies salīgt ar Putinu © DIENA(13)

Lai novērstu tālāku konflikta saasinājumu Sīrijas Idlibas provincē, ceturtdien Maskavā paredzēta Turcijas un Krievijas prezidentu sanāksme. Sarunas gan nesolās būt vieglas, jo, kā ziņo Bloomberg, nepilnu diennakti pirms Redžepa Tajipa Erdogana paredzētās ierašanās Maskavā Krievijas atbalstītie Sīrijas bruņotie spēki kārtējā uzlidojumā opozicionāru pozīcijām Idlibā nogalinājuši trīs un ievainojuši vismaz piecpadsmit turku karavīru.

Sīrijas valdības spēkiem izdevies atgūt kontroli pār Sarakibu(5)

Sīrijas valdības spēkiem izdevies atgūt kontroli pār Idlibas provinces pilsētu Sarakibu, kuru pirms četrām dienām ieņēma Turcijas atbalstītie kaujinieki, pirmdien paziņojusi Londonā bāzētā Sīrijas aktīvistu organizācija Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

Izraēla mēģinās pārvarēt politisko paralīzi © DIENA

Jau trešo reizi nepilna gada laikā pie parlamenta vēlēšanu urnām šodien dodas Izraēlas pilsoņi ar cerībām pārtraukt ieilgušo politisko paralīzi, ko izraisījusi partiju nespēja vienoties par koalīciju valdības izveidošanai. Vēlētāju aptaujas gan rāda, ka arī šoreiz vēlēšanu rezultāti varētu būt līdzīgi, un partiju līderu paziņojumi liecina, ka ticama ir pēdējā gada laikā pieredzētā scenārija atkārtošanās, kas novedīs pie ceturtajām vēlēšanām.

Turcija mudina noteikt lidojumu aizlieguma zonu virs Sīrijas Idlibas(6)

Turcija piektdien aicināja starptautisko sabiedrību virs Sīrijas ziemeļrietumu Idlibas provinces noteikt lidojumu aizliegumu zonu mierīgo iedzīvotāju aizsardzībai, ar šādu aicinājumu nākot klajā dienu pēc tam, kad Idlibas provincē, kur Sīrijas armija izvērsusi ofensīvu pret nemierniekiem, gaisa triecienā dzīvību zaudēja 33 Turcijas karavīri.