Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Kino/TV

Ar Eiropas finansējumu Latvijā top četras NKC atbalstītas daudzsēriju filmas

Ar Eiropas finansējumu Latvijā top četras NKC atbalstītas daudzsēriju filmas - Pansija pilī, kas veidota pēc Anšlava Eglīša atmiņu romāna motīviem, Padomju džinsi, septiņu sēriju spriedzes filma Dumpis un septiņu sēriju darbs Asistente, kura darbība notiek mūsdienās, informēja Nacionālā Kino centra filmu nozares informācijas speciāliste Kristīne Matīsa.

Aprīlī norisināsies 27. starptautiskais īsfilmu festivāls 2Annas, šī gada tēma - Ķermenis un miesa

Kinoteātros Kino Bize, K. Suns un kultūras centrā M/Darbnīca no 7. līdz 13. aprīlim norisināsies starptautiskais īsfilmu festivāls 2Annas, kas ir viens no svarīgākajiem šāda veida notikumiem Baltijā. Šogad festivāls notiks jau 27. reizi, un tā galvenā tēma būs Ķermenis un miesa, aplūkojot cilvēka ķermeniskās robežas un maņas. Kopumā festivāla ietvaros šogad tiks izrādītas vairāk nekā 100 īsfilmas no 25 valstīm.

Oskaru ziepes un skumjas © DIENA

Režisoru Daniela Kvana un Daniela Šeinerta septiņus Oskarus ieguvusī filma Viss visur vienlaikus uzdod jautājumu, kurš no mums ir neprātīgs

Sportiski un traģikomiski. Igauņu kino kases grāvējs par basketbolu sasniedz Latviju © DIENA

Uz spēles ir likts daudz vairāk par uzvaru – no piektdienas, 17. marta, Latvijas kinoteātros skatāma igauņu režisora Oves Mustinga filma Kalev, cilvēcisku un politisku dilemmu bagāts kinodarbs par Igaunijas basketbola komandas Kalev uzvaru pēdējā Padomju Savienības čempionātā, kas Igaunijā kļuva par vienu no atmodas simboliem, savukārt filma – par vietējo kases grāvēju ar vairāk nekā simt septiņpadsmit tūkstošiem skatītāju.

Rīgas Starptautiskais kinofestivāls sāk darbu pieņemšanu konkursiem

Šogad Rīgas Starptautiskais kinofestivāls Riga IFF no 12. līdz 22. oktobrim jau 10. reizi pulcēs skatītājus un kino nozares profesionāļus lielākajos kino svētkos Latvijā, īpaši izgaismojot drosmīga un novatoriska kino nozīmi – tāda, kas kalpo zinātkāriem un dedzīgiem prātiem. Šāda kino meklējumu epicentrs ir Riga IFF konkursi, kuriem, sākot ar 15. martu, filmu veidotāji ir aicināti pieteikt savus darbus.

Splendid Palace norisinās kinoteātra simtgades īpašie seansi

Nākamā nedēļa kinoteātrī Splendid Palace būs krāšņa – uz lielā ekrāna tiks demonstrētas divas kinoteātra simtgadei veltītas filmas, ko papildinās tikšanās ar nozares pārstāvjiem. 20. martā plkst. 19.00 tiks izrādīta leģendārā dokumentālista Alberta Meisla filma Airisa, bet 22. martā plkst. 18.00 tiks demonstrēta režisora Mikelandželo Antonioni filma Nakts.

Marta beigās norisināsies JRT kinofestivāls

JRT kinofestivālā 30. un 31. martā varēs noskatīties desmit īsfilmas ar Jaunā Rīgas teātra aktieriem galvenajās lomās. Daudzas no tām lielākai sabiedrības daļai līdz šim nav bijušas pieejamas, jo veidotas kā Latvijas Kultūras akadēmijas un Baltijas filmu un mediju skolas studentu darbi, kas parasti netiek izrādīti kinoteātros.

Latvijas kinoteātros izrādīs filmu par igauņu basketbola komandu Kalev

Kinoteātros Latvijā no 17. marta būs skatāma cilvēcisku un politisku dilemmu bagātā igauņu filma par basketbola komandas Kalev uzvaru pēdējā PSRS čempionātā. Režisora Oves Mustinga spēlfimu Kalev Igaunijā jau ir noskatījušies vairāk nekā 117 tūkstoši skatītāju, informēja filmas pašrtāvji.

Ar laikmetīgu kino programmu un īpašiem pasākumiem aicina iepazīt "melnās*" identitātes pasaules kinematogrāfā

Piektdien, 24. martā, Kino Bize (Rīga, Elizabetes iela 37-2) ar komēdijas Skaitām līdz trīs! seansu tiek uzsākta kino un pasākumu sērija Black Matters Laikmetīgās melnās* balsis kino, kas vienlaikus veltīta gan skatītāju iepazīstināšanai ar spilgtiem šī kino atzara darbiem, gan diskusijas rosināšanai par “melnuma” fenomenu kultūrvidē, tā saknēm un pielietojumu, informēja kinoteātra pārstāvji.

Sony iegādājas Aigara Graubas komēdijas Circenīša Ziemassvētki rimeika tiesības

Uzņēmums Sony Pictures International Productions ir iegādājies tiesības vairākās pasaules valstīs filmēt vietējo versiju Aigara Graubas ģimenes komēdijai Circenīša Ziemassvētki, kas starptautiskajā vidē tiek izplatīta ar nosaukumu Accidental Santa. Tiesības iegādātas filmas veidošanai Ziemeļamerikā, Lielbritānijā, Vācijā, Francijā, Spānijā, Itālijā, Meksikā un Brazīlijā, informēja Nacionālā kino centra pārstāve Kristīne Matīsa.